Izvor: Kosovo Onlajn
05.04.2023 u 09:43
2

JAKOV MILATOVIĆ PORUČIO: Nije realno da Crna Gora povuče priznanje nezavisnosti Kosova

Izabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je da nije realno da Crna Gora povuče priznanje nezavisnosti Kosova.

Milatović je na pitanje da li će sada odluka Crne Gore o priznavanju nezavisnosti Kosova biti povučena, rekao da je ta odluka jasna.

-Nije realno da se očekuje otpriznavanje Kosova i to je stvar koja je vrlo jasna- kazao je Milatović.

On je naveo da podržava sve što se dogovore Beograd i Priština, te da bi normalizacija odnosa bila značajna za sve zemlje u regionu.

JAKOV MILATOVIĆ ČESTITAO FINSKOJ ULAZAK U NATO: Radujem se što ćemo raditi na jačanju saradnje u okviru alijanse

-U tom smislu, Crna Gora želi da bude jedan dobar sused, koji će promovisati dobrosusedske odnose- rekao je Milatović.

On je naveo i da se Crna Gora istinski kreće ka Briselu, te da će zbog toga njegova prva poseta biti – Briselu.

-Želim najbolje moguće odnose sa Srbijom i dok sam bio ministar ekonomskog razvoja, to sam uvek stavljao u fokus. Srbija je najveća zemlja Zapadnog Balkana, i potpuno je prirodno da će i moja poseta Srbiji i nakon poziva Vučića, uslediti- istakao je Milatović i naglasio da mu je važno da sve te posete rezultiraju opipljivim rezultatima za građane i privredu.

Milatović je ponovio da je nedelja bila istorijski dan za Crnu Goru, jer je, kaže, pobeđen trodecenijski režim, koji je simbolizovao podele, zarobeljnu državu, institucije zaroblje od kriminala i korpucije i ekonomsko razaranje privrede.

-Prvi korak u ozdravljenju, pobedom nad Đukanovićem, u nedelju je već napravljen. Više od 70 odsto građana je izašlo, ja sam dobio skoro 60 odsto, tako da je pobeda bila velika i uverljiva. Ipak, izazovi su veliki. Tebaju se zasukati rukavi. Nadam se da nakon parlamentarnih izbora, sa novom vladom i sa mnom na poziciji presednika, da će stvari da krenu nabolje- kazao je Milatović.

Milatović je dodao i da nema “čarobne štapiće“, te da je vrlo realan i će u narednom peridu biti potreban rad, fokus i pomirenje.

Na pitanje o korupciji i kriminalu u Crnoj Gori, Milatović je rekao da pravda polako dolazi u Crnu Goru, što su ljudi i očekivali.

-Što se tiče gospodina Đukanovića, siguran sam da će naši pravosudni organi raditi svoj posao. Na meni je bilo da ga pobedim i to sam uradio- rekao je Milatović.

Milatović je u intervjuu za Glas Amerike ocenio da Crna Gora može da postane članica EU tokom njegovog mandata, ističući da će crnogorska spoljna politika “uvek biti u potpunosti usklađena sa EU”.

-Ja zaista verujem da u narednih pet godina Crna Gora može postati članica EU. To neće pasti sa neba, moraju se zasukati rukavi, mora se biti fokusiran na tu stvar. Ja ću sa pozicije predsednika apsolutno biti posvećen našem evropskom putu- rekao je Milatović.

Govoreći o odnosima sa Moskvom, Milatović je rekao da je “Rusija negde izvršila jednu agresiju, na jednu suverenu zemlju kakva je Ukrajina” i da se Crna Gora pridružila sankcijama koje je uvela EU, dodajući da “želi da se rat u Ukrajini što pre završi”.

-Crnogorska spoljna politika jeste, i uvek će biti u potpunosti usklađena sa politikom EU, i to će biti temelj spoljnje politike koju ću kao predsednik promovisati -rekao je Milatović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “JAKOV MILATOVIĆ PORUČIO: Nije realno da Crna Gora povuče priznanje nezavisnosti Kosova”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter