Izvor: Aloonline.ba.
02.02.2024 u 16:32
0

KAKVA KAZNA ČEKA SAŠINU ĆERKU (15)? Trovala je oca i pomogla majci u stravičnom planu za likvidaciju

Prema zvaničnom saopštenju Okružnog suda u Doboju maloletna ćerka (15) Saše K. je kobne večeri ocu u limunadu sipala izmrvljene tablete „treana“.

ĆERKA MU JE DROBILA TABLETE U PIĆE? Isplivali detalji iz istrage monstruoznog ubistva Saše

A.K. (15), ćerka svirepo ubijenog Saše K. rešenjem Okružnog suda sprovedena je u pritvorsku jedinicu Kazneno-popravnog zavoda Doboj i određen joj je maloletnički pritvor do 30 dana zbog sumnje da je pomagala u zločinu za koji su osumnjičeni njena majka Andrea K. (32) i Dražen L. (19).

–  U nameri da liše života Sašu K. 29. januara u popodnevnim časovima, a nakon što je maloletna A.K. usitnila veći broj tableta naziva ”treana“ jačine 10 mg, koje je kupila sestra prvoosumnjičene V.M. na molbu osumnjičenih, iste pomešala sa vodom, da bi u dogovoru sa osumnjičenima, u večernjim časovima otišla u porodičnu kuću svog oca gde je uz upotrebu vode, u kojoj se nalazio izmrvljeni prah tableta, napravila limunadu koju je dala svom ocu – saopšteno je iz Okružnog suda u Doboju.

Kakva kazna čeka maloletnicu?

Pravnici istču da se maloletnicima za učinjena krivična dela mogu izreći vaspitne mere, kazna maloletničkog zatvora i mere bezbednosti, a mlađem maloletniku, u koju kategoriju spada osumnjičena ćerka Saše K. mogu se izreći samo vaspitne mere.

– U vaspitne mere spadaju sudski ukor, posebne obaveze i upućivanje u vaspitni centar, mere pojačanog nadzora, zavodske mere kao što su upućivanje u vaspitnu ustanovu ili vaspitno-popravni dom te upućivanje u posebnu ustanovu za lečenje i osposobljavanje – rekao je advokat Stojan Vukajlović za ALOonline.ba.

Dodao je da se mere upozorenja i usmeravanja izriču kada je potrebno tim merama uticati na ličnost i ponašanje maloletnika, te da se mere pojačanog nadzora izriču kada za vaspitanje i razvoj maloletnika treba preduzeti trajnije mere vaspitanja i prevaspitanja, uz odgovarajući stručni nadzor i pomoć.

– Ne bih da prejudiciram, ovakvi slučajevi uvek su kompleksni, ali ako bih trebao dati neku prognozu, smatram da će biti primenjene zavodske mere koje se izdaju maloletniku prema kome treba preduzeti trajnije i intenzivnije mere vaspitanja ili lečenja, uz njegovo potpuno odvajanje iz dotadašnje sredine – kazao je Vukajlović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter