Izvor: Kurir/BSC Happy
10.03.2024 u 15:58
0

KAKVO TO STVORENJE TUMARA HRVATSKIM ŠUMAMA? Uhvaćeno na kameri, meštani u strahu! FOTO

Iz parka prirode Učka kažu da su na svojim kamerama nedavno uočili risa kojeg, na tom području, nije bilo od sredine osamdesetih godina prošlog veka. Hrvatska je pak predstavila ovaj slučaj kao vrlo neobičan.

Objašnjavaju da je porast populacije risa u Hrvatskoj i susednim zemljama rezultat proaktivnih mera očuvanja prirode i sistemskog rada na održavanju, povećanju i reintrodukciji jedinki i vrsta koje su od velikog značaja za ekosistem.

„Očekujemo nove šetnje i poziranje pred kamerama“

„Područje Učke i Ćićarije pokazalo se poželjnim staništem za brojne biljne i životinjske vrste, a iskreno se nadamo da će ono uskoro postati dom i ove, strogo zaštićene i izuzetno retke, ‘velike zveri’.

Do tada sa veseljem i uzbuđenjem očekujemo nove šetnje i poziranje pred kamerama“, poručili su iz Parka prirode Učka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter