Izvor: BSC HAPPY/RTRS
04.11.2023 u 17:35
0

KECMANOVIĆ: Zajednički poduhvat Marfija i Šmita zapao u ozbiljne teškoće

Takozvani visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit nije sam odlučio da ne ide u Njujork na sednicu Saveta bezbednosti, nego je dobio nalog da ostane ovde na terenu i radi šta zna, kaže Nenad Kecmanović, politikolog.

– Sjedinjene Američke Države i druge zapadne zemlje, članice Saveta bezbjednosti UN-a, naći će se ionako „u sosu“ zbog situacije na Bliskom istoku, naspram Kineza i posebno Rusa, koji ga nisu priznali, a pucaju zbog samopouzdanja zbog pobede u Ukrajini. Samo im je još Šmit trebao. Predsednik Srpske Milorad Dodik i srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović zaista žive u nekom drugom svetu od Šmitivog ali njihov svet nije izolovan jer obuhvata veći deo planete i 80 odsto populacije, a njegov svet je na zalasku – naglasio je Kecmanović.

POHVALA MILORADA DODIKA: Vulin ostavkom potvrdio svoj patriotizam

Komentarišući autorski tekst za beogradske medije, u kom je, između ostalog naveo da je logično očekivati da Šmita i američkog ambasadora u BiH Majkla Marfija povuku iz BiH, odnosno vrate kući, Kecmanović je rekao da se takva situacija neće dogoditi odmah, da ne bi delovala kao poraz.

– Oni su hteli da pod okriljem sudskog procesa tiho sklone Dodika, a izazvali su međutim gužvu. Mislim da je svima jasno da se ne radi o Dodiku, nego o Republici Srpskoj. Sada povodom Bliskog istoka imaju problem i sa muslimanima (Bošnjacima), zajednički poduhvat Marfija i Šmita zapao je u ozbiljne teškoće – rekao je Kecmanović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter