Izvor: BLIC
24.07.2021 u 16:17
0

KORONA STANJE U RS: Oporavilo se 86 odsto zaraženih!

U Republici Srpskoj trenutno je 5.014 aktivnih slučajeva pozitivnih na korona virus.

Prema podacima Instituta za javno zdravstvo RS, u Srpskoj je, od početka epidemije, SARS-CoV-2 potvrđen kod ukupno 64.412 osoba.

VAŽNO:

VRAĆAJU SE TROPSKE VRUĆINE! Ovo je najnovija vremenska prognoza, evo šta nas čeka do kraja meseca!

KON O NAREDNOM PERIODU: Racionalno je razmišljati o odvajanju vakcinisanih i nevakcinisanih!

REAKCIJA MUZEJA ŽRTAVA GENOCIDA NA ODLUKU INCKA: To je suprotno istorijskim činjenicama!

OPROŠTAJ OD DEČAKA SA KARABURME: Više od stotinu ljudi odalo poštu malom Stefanu!

Do sada se oporavilo 55.600 zaraženih, a bitku sa kovidom izgubilo je 3.798 ljudi. Od ukupnog broja onih kod kojih je korona potvrđena, oporavilo se 86,3 odsto njih, dok je skoro šest odsto preminulo od posledica ove opake zaraze.

Epidemiološka situacija u RS i dalje je stabilna, kako u pogledu broja novozaraženih, tako i kad je reč o onima koji se nalaze na bolničkom lečenju. U zdravstvenim ustanovama u Srpskoj od kovida se leči 36 pacijenata, od čega 16 u Uiverzitetskom centru RS, a 20 u ostalim bolnicama. Na respiratorima su dva pacijenta, oba u UKC RS.

Uprkos ovim brojkama, koje su kudikamo povoljnije nego pre par meseci, epidemiolozi upozoravaju da moramo da budemo oprezni, posebno zbog pojave i širenja novih sojeva korona virsa, pre svega delta varijante.

Naglašavaju da je najefikasnija borba protiv zaraze vakcinacija što većeg broja ljudi, te nastavak poštivanja mera prevencije širenja SARS-CoV-2.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter