Izvor: Kurir.rs
16.10.2023 u 12:06
0

LAŽNI STANODAVCI PELJEŠE PO DUBROVNIKU: Prevaranti nude „povoljne stanove“, a kad im PLATITE uslediće ŠOK

Dva slučaja prevare zabeležena su samo ove nedelje na području Dubrovnika, kada su ljudi uplatili novac za stanove koji nikada nisu ni postojali. U potrazi za savršenim stanom, Veronika Medić postala je žrtva lukave prevare. Oglas za moderni stan od 45 kvadrata po ceni od 400 evra zvučao je primamljivo, a vlasnici prijatni.

– Ispričali smo se lepo, govorio mi je kako ima ženu, kćerku knjigovođu, da on vodi restorane. Često je bio zauzet, pa je prekidao pozive jer kao mora nešto da obavi, pa bi me nazvao nakon 20 minuta. Rekao mi je da ima puno upita za taj stan i da mora prvo da razgovara sa ženom koga će izabrati. I onda se napokon odlučuje za mene – ispričala je ona.

– I na to je meni rekao pa gospođo draga, čime se vi bavite? Ja ne razumem o kakvoj vi prevari pričate?! Ako vi ne želite i ako smatrate da je to neka prevara vi nemojte uplatiti. Ja naravno, posramljena što sam čoveku to uopšte rekla i što sam ga nazvala na kraju uplatim novac – priča Veronika.

SKANDALOZNO I ZA RIPLIJA U HRVATSKOJ: Uprava groblja uklanja spomenik zbog ćirilice, porodici rok od 15 dana?

Međutim, otkrila je da je račun na žensko ime i prezime povezano s prevarom, hitno je pokušala da zaustavi transakciju i uspela.

– Kopkala me je činjenica što je račun za uplatu glasio na žensko ime. Izađem iz pošte i pošaljem vlasniku stana kontrolni broj. Nakon 50 metara, nije mi vrag dao mira i upišem to ime i prezime u Gugl i automatski mi je izbacilo-prevaranti. Potrčala sam u poštu i transakciju sam uspela da zaustavim – dodala je.

– Žena koja me spojila s vlasnikom imala je na oglasu slike, rekla je kako je stan pet friendli, kako može i na duže vreme da se iznajmi, čak da je to poželjno što je meni zvučalo dosta primamljivo jer sam tražio takav stan i onda me je ona spojila s tim gazdom – rekao je prevareni 27-godišnjak i dodao da nakon što je prevarant primio svotu od 800 evra, blokirao ga je. Iz policije su saopštili da se intenzivno traga za počiniteljima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter