Izvor: Happy BSC
15.03.2022 u 14:18
0

MAKRON NAORUŽAVA HRVATSKU MOĆNIM AVIONIMA! Svi su u čudu zbog odluke predsednika Francuske

Francuski predsednik Emanuel Makron odobrio je slanje jednog mornaričkog izviđačkog aviona Hawkeye E2C za nadzor vazdušnog prostora Hrvatske, piše danas zagrebački Jutarnji list.

Pozivajući se na svoja saznanja, list piše da je reč o avionu koji je namienjen za rano upozoravanje i kontrolu vazdušnog prostora.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema Jutarnjem, hrvatski premijer Andrej Plenković je na sednici Evropskog saveta razgovarao s francuskim predsednikom o mogućoj francuskoj pomoći Hrvatskoj u zaštiti njenog hrvatskog vazdušnog prostora, a posle pada bespilotne letilice na Zagreb krajem prošle sedmice.

Makron je, kažu, pristao da pomogne, čime je ta zaštita obezbeđena.

Odluku o ustupanju jednog izvidničkog aviona za potrebe nadzora hrvatskog vazdušnog prostora Makron je, kako se navodi, doneo nekoliko sati nakon pada bespilotne letilice na Zagreb.

Plenković je juče rekao da će u nadzoru hrvatskog vazdušnog prostora učestvovati i francuski borbeni avioni Rafali.

Jedan Rafal je već juče proleteo preko Hrvatske, a Plenković je najavio da će toga biti još.

Jutarnji piše da izvori u Ministarstvu odbrane kažu da angažovanje francuskih aviona ne znači da hrvatski borbeni avioni MIG 21 nisu u mogućnosti da obavljaju zaštitu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter