Izvor: Nezavisne
26.05.2020 u 17:07
0

MIGRANTI OTVORILI NOVU RUTU KROZ BOSNU Strah u podgrmečkim selima!

Novom migrantskom rutom u Bosni i Hercegovini, koja vodi od Velagića, kod Ključa, preko podgrmečkih sela između Sanskog Mosta i Bosanske Krupe do Bihaća, kreće se sve veći broj ilegalnih migranata.

Zbog toga su meštani povratničkih sela koja se nalaze na tom području u strahu, premda do sada nije bilo ozbiljnijih incidenata.

Predsedavajuća Opštinskog veća u Sanskom Mostu Desanka Miljević, inače meštanka Lušci Palanke, najvećeg podgrmečkog mesta, kaže kako migranti koriste ovaj alternativni pravac da bi izbjegli policiju koja ih odvraća od ulaska na područje Unsko-sanskog kantona.

– Kreću se u grupama i svakodnevno prolaze starim makadamskim putem koji vodi od Sanice preko Jelašinovaca i Lušci Palanke do Bosanske Krupe i potom Bihaća. Ljudi u strahu, kaže Miljevićeva.

OVO MORATE PROČITATI

NA DANAŠNJI DAN JE ISPISANA SRPSKA ISTORIJA: Slomljena je NATO STRELA, NIJE BILO PREDAJE!

DR DANICA GRUJIČIĆ OTKRILA NACIJI: KORONA virus je VEŠTAČKI izazvan, lečiće nas moji učenici!

FUDBALSKA LEGENDA: Zbog ožiljka su ga nazivali nakazom, imao je teško detinjstvo (VIDEO)

SNAŽAN URAGAN POGODIO RUSIJU: Nosio sve pred sobom, letele dizalice i krovovi (VIDEO)

KATASTROFA U NAJAVI: Narednih sedam dana u pojedinim mestima temperature jedva iznad nule!

Ona dodaje kako je o svemu obaveštena policija, čije patrole su sada često prisutne na lokalnim putevima u ovom kraju, što bi, kako ona smatra, moglo odvratiti ilegalne migrante da prolaze ovuda.

Takođe, prema nekim informacijama, migranti koriste napuštene kuće i vikendice na ovome području kako bi se odmorili ili prespavali. Inače, makadamski put koji Sanicu spaja s Lušci Palankom, preko Jelašinovačkog i Palanačkog polja, vrlo retko se koristi za saobraćaj, neredovno se održava i već godinama je u vrlo lošem stanju.

U MUP-u USK ističu kako u poslednje vreme, kako postepeno jenjava pandemija virusa korona, raste broj ilegalnih migranata.

U Crvenom krstu u Ključu kažu kako ih je sve više na području Velečeva, na ulazu u ovu opštinu, gde policija zaustavlja sva vozila koja ih prevoze i potom ih izvodi napolje.

Dodaju kako najveći broj njih put nastavlja pešice, koristeći alternativne puteve u nastojanju da izbegnu policiju.

Premijer USK Mustafa Ružnić nedavno je izjavio kako u ovom kantonu u narednim nedeljama očekuju povećan broj ulazaka, a sve bi moglo kulminirati nakon što u funkciju bude ponovo pušten talgo voz koji vozi od Sarajeva do Bihaća.

Upravo njime je do sada najveći broj migranata stizao na područje ovog kantona.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter