Izvor: Tanjug
06.01.2023 u 11:06
0

Milanović čestitao Božić pravoslavnim vernicima u Hrvatskoj

Hrvatski predsednik Zoran Milanović je tradicionalnim pozdravom "Mir Božji, Hristos se rodi" čestitao vernicima, koji Božić slave prema Julijanskom kalendaru, i istakao da ovaj praznik okuplja porodicu i prilika da se pokaže dobrota prema drugim ljudima.

-Svim pravoslavnim vernicima u Hrvatskoj, našim sugrađankama i sugrađanima koji sutra slave najradosniji hršćanski blagdan, želim sretan Božić. Proslava Božića povod je za okupljanje porodice i iskazivanje ljubavi i brige prema svojim bližnjima, ali i prilika da se učvrsti međusobno razumevanje i pokaže dobrota prema drugim ljudima- poručio je Milanović.

Poželeo je da Božić svima koji slave bude ispunjen porodičnom radošću, zdravljem i mirom.

-Izražavam i nadu da će već dogodine svi ovaj blagdan moći dočekati u svojim domovima kako to i priliči- naveo je Milanović, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Poručio je da Hrvatska, kao uređeno i moderno društvo koje baštini različitosti kao svoje vrednosti, „moramo uvek i iznova biti spremni da pokažemo tolerantnost i razumevanje za sve ljude kojima je Hrvatska dom“.

-Uveren kako ćemo i ovaj blagdan iskreno i s radošću proslaviti s našim sugrađankama i sugrađanima pravoslavne vere, svima vama koji slavite upućujem tradicionalni pozdrav – Mir Božji, Hristos se rodi- naveo je Milanović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter