Izvor: Tanjug
23.10.2023 u 22:29
0

MILORAD DODIK: Neprihvatljivo da se srpsko stradanje u Garavicama potisne u zaborav

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da srpski narod nikada ne sme da zaboravi Garavice i razmere stradanja Srba u Drugom svetskom ratu, „što je moguće samo ako bude postojala država koja se zove Republika Srpska“.

OPASNOST POSTOJI: BiH nije interesantna za teorizam, ali izvođaci radova mogu biti iz BiH

„Neprihvatljiv je pokušaj da se srpsko stradanje u Garavicama kod Bihaća danas potisne u zaborav, a mesto stradanja pokrije smećem, nepokošenom travom i šibljem“, rekao je Dodik, obraćajući se na premijeri dokumentarnog filma „Garavice“ o jednom od najvećih stratišta srpskog naroda u Drugom svetskom ratu, prenosi Srna.

On je istakao da se svaki put treba pokloniti žrtvama Garavica koje nikada ne smeju da budu zaboravljene, dodavši da je dokumentarni film „Garavice“ važno delo koje će osigurati savremeni prikaz sećanja i razmere na srpska stradanja u Drugom svetskom ratu. Istakao je da se srpski narod, ukoliko želi da sačuva svoju veru i identitet, mora okupiti, a ono najbolje ponuditi i drugima, nikoga da ne mrzi i nikome da se ne revanšira.

„Moramo očuvati naš identitet, našu zemlju, šume, imovinu, našu Republiku Srpsku i Srbiju i moramo biti zajedno“, poručio je Dodik. On je dodao da će na prostoru Donje Gradine biti izgrađeno savremeno spomen-obeležje koje će koštati nekoliko desetina miliona evra i na kojem će biti prikazana sva mesta srpskog stradanja i monstruoznost zločina nad Srbima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter