Izvor: kurir
05.02.2024 u 16:01
0

NEVEROVATAN PRIZOR U HRVATSKOJ: Muškarac u Hrvatskoj nije bio siguran šta snima.. ni šakal ni vepar već..

Sa kopna, odmah ispod novog graničnog prelaza na Bistrini s barkom sam krenuo da proverim školjke u moru prema Pelješcu.

Kratko po isplovljavanju, u daljini sam uočio pokrete na morskoj površini. Prvo sam pomislio da nešto pluta, a kad sam se uverio da se to nešto kreće, zaključio sam da bi to mogla biti divlja svinja jer te životinje često preplivaju s kopna na Pelješac ili neki od Elafitskih ostrva. No, kako sam se približavao, shvatio sam da to nisu ni vepar niti šakal nego – medved!“

Ispričao je to školjkar Josip Bazdan iz Dubrovačkog primorja, prisetivši se događaja s kraja prošle godine u Malostonskom zalivu. Ostao je tad dovoljno priseban da medveda – plivača snimi mobilnim:

„Inače, ni sam ne bih verovao šta sam i koga sam vidio! Teško bih poverovao i nekom drugom da mi je to pričao. Barkom sam se približio medu i uverio se kako je reč o odrasloj životinji. Meda se najverovatnije vraćao iz posete Pelješcu, ali je već bio preplivao skoro polovinu zaliva. No, verovatno uznemiren mojom blizinom, u jednom trenutku je odlučio da promeni smer plivanja pa je zastao i okrenuo se natrag prema Pelješcu! Doplivao je do obale, stresao vodu s krzna i nestao u šiblju ispod obalnog šumarka.“

Nakon nedavne noćne fotografije vuka, video-snimak medveda-plivača još je jedan dokaz kako se, u begu od sve češćih hajki i u potrazi za hranom, divlje životinje sve više spuštaju do mora i dolaze do poluostrva Pelješca, gde nikad pre nisu uočene.

Srećom po Pelješčane, miroljubive su i još nije zabeležen ni jedan jedini napad na ljude ili bliski susret slične vrste. No, štete na vinogradima i ostalim poljoprivrednim nasadima beleže se skoro svakog dana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter