Izvor: novosti
05.12.2023 u 19:40
0

NIJE PLANIRANO DA BUDE UBIJENA: Evo zašto je mala Vanja ipak likvidirana – „Stvar se otrgla kontroli“

Velibor Manev, Vlatko Kešišev i Bore Videvski priznali su umešanost u otmicu i ubistvo Vanje Đorčevske.

– Počinili su dva krivična dela kidnapovanja koja se odnose na favorizovanje i ubistvo, što su kvalifikovana krivična dela zbog povezanosti izvršilaca, dobija najtežu kvalifikaciju i kažnjava se najstrožom kaznom koja se može izreći u Makedoniji – rekao je Bubevski.Prema prvim informacijama, oni su u svojim izjavama rekli da su Vanju ubili jer je stvar izmakla kontroli.

JOŠ JEDNO HAPŠENJE: Nove informacije o ubistvu Vanje Đorčevske koje je potreslo region

– To je njihova verzija – dodao je Bubevski.

Biološki tragovi su uzeti i ispituju se. Kada budu objavljeni rezultati, sledi istraga i više detalja.

– Posle ovoga biće zatražena najoštrija moguća mera – dodao je Bubevski.

On je istakao da je određen pritvor od 48 sati radi obrade dokaza i obdukcije tela, nakon čega će MUP izaći sa odgovarajućim izveštajem i javno tužilaštvo će otvoriti postupak, nakon čega će moći da ispričaju više detalja.

– Sada se vodi preliminarna istraga, zakon to dozvoljava. Za prisustvo optuženog biće zatražena opasnost od bekstva i uticaja i najteža moguća mera. Za licem koje se ne nalazi u zemlji u kojoj je informacija sporna biće raspisana i međunarodna poternica.

Analize nakon obdukcije, trebalo bi da pokažu uzroke nasilne smrti, vreme kada je devojčica umrla, a kada bude u potpunosti završena biće sačinjen obdukcioni nalaz sa svim kompletnim podacima i analizama i nakon toga biće predat Osnovnom javnom tužilaštvu u Skoplju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter