Izvor: kurir
09.04.2024 u 15:58
0

NIKOLA OTIŠAO U ŠUMU I NIJE SE ŽIV VRATIO: Otac troje dece preminuo pod čudnim okolnostima!

Radnik fabrike za seču i obradu drva Nikola Đorđević pre nekoliko meseci doživeo je nesreću na radu.

Šuma je bila njegov život, svako stablo znao je vrlo dobro, ali grana se nezgodno spustila i udarila ga. Kratko je bio na bolovanju, ali ubrzo se vratio na posao jer, kažu oni koji su ga poznavali, nije imao mira.

Preboleo mišju groznicu

U međuvremenu je preboleo i mišju groznicu, koju je takođe dobio radeći u šumi. Zbog toga se uvek šalio na svoj račun, a svi su ga u Gornjem Daruvaru znali kao „čoveka s motorkom“.

Nikole, nažalost, više nema. Kao i svakog dana, Nikola je danas ujutro otišao na posao. Ovog puta bilo je to rušenje šume u okolini Sirača. Iz šume se živ nije vratio.

Šta se tačno dogodilo? Trenutno to ne znaju ni najiskusniji policajci. Pokrenuto je kriminalističko istraživanje kako bi se sve utvrdilo. Nešto pre podneva stigla je dojava o nesreći u šumi nedaleko od Sirača.

Odmah je alarmiran Centar 112, pod rotacijom i sirenama izjurili su Hitna, vatrogasci, policija… Ali na žalost, lekari su mogli samo da konstatuju smrt. Bilo je potrebno mnogo truda kako bi se uopšte probili do Nikolinog tela jer se radi o relativno nepristupačnom terenu.

Kolega ga video pod stablom

„Muškarac je smrtno stradao prilikom obavljanja šumskih radova, a na uviđaj izlazi zamenik opštinskog državnog tužioca i inspektor zaštite na radu“ rekao je načelnik daruvarske policije Dalibor Čajsa.

„Nikola je bio „u liniji“. Rušili smo stabla. Niko ga nije video, „linija“ je takva da svako radi svoje. U jednom trenutku shvatio sam da motorka radi „u prazno“. Došao sam tamo i video da je pod stablom. Teško nam je. Jako. Godinama smo radili zajedno“ kaže Nikolin kolega koji je želeo da ostabne anoniman.

I Nikoline komšije iz Gornjeg Daruvara su u šoku. Ne mogu da veruju da ga više nema.

„Bio je jako vredan, ništa mu nije bilo teško. Svakome je hteo da pomogne. Motorka je uvek bila uz njega, šta god da je trebalo on je učinio. Pritom je uvek bio nasmejan, veseljak, šaljivdžija“ kazale su komšije.

 

ZORAN MILANOVIĆ OPLEO PO FON DER LAJEN: Neću se kandidovati za mesto u Evropskom parlamentu

 

Neutešna porodica

Nikola Đorđević bio je otac troje dece. U Gornji Daruvar doselio je iz Đulovca pre mnogo godina, zbog ljubavi. Supruga mu je rodila troje predivne dece, dva sina i kćerku, od kojih je dvoje još maloletno.

„Strašno! To je tako mlad čovek! Bio je vredan, radio je, došao je ovdj iz Đulovca i gradio u Daruvaru život. Neverovatno“ rekle su komšije.

Drugi komšija, pak, kaže kako je ovo dokaz da je to vrlo opasan posao.

„Ljudi toga nekada nisu ni svesni, ali posao u šumi je glava u torbi. Nikad ne znaš hoćeš li izaći živ. Strašno je to što mu se dogodilo, neopisivo“, kazao je drugi komšija.

Marljiv i sposoban čovek

Nikola je bio čovek koji je ceo svoj život posvetio pomaganju drugim ljudima. Bio je član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gornji Daruvar, a potreseni zapovednik DVD-a Mirko Horak je rekao da mu nikada ništa nije bilo teško.

„Nemam reči. Zaista… Ovo je ogromna tragedija za sve nas, pogotovo za njegovu porodicu. Nikola je bio izuzetno marljiv čovek, sposoban. Svima je uvek hteo da pomogne. Vest da je poginuo za nas je veliki šok“ rekao je predsednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gornji Daruvar Mirko Horak.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter