Izvor: BSC HAPPY/IN4S
23.07.2023 u 14:59
0

U KOM PRAVCU ĆE IĆI CRNA GORA? Mandić otkriva kada ćemo to saznati!

Možda je došao momenat da se predstavnici Srba punopravno uključe i povedu Crnu Goru napred, ocenio je lider NSD

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić kazao je da će se do četvrtka, kada je konstitutivna sednica parlamenta, znati u kom pravcu će se kretati Crna Gora, te dodao da će se tada definisati parlamentarna većina.

On je naveo da bi Vladu trebalo formirati od onih koji su pobijedili 30. avgusta 2020. godine i dodao da su spremni da uđu u nju. Mandić smatra da je potrebno volju građana pretočiti u novu vladu.

– U četvrtak imamo konstutivnu sednicu Skupštine i u roku od mesec dana predsednik Crne Gore treba da da mandat nekom od ljudi koji će da sastavi vladu. Mandatar će imati rok od tri meseca da sastavi vladu, to su vremenska ograničenja koja nas čekaju. Što se tiče pregovora, mi smo otpočeli razgovore. Mi smo određene principe koji su predloženi prihvatili, oni vode razgovore i sa drugim stranama, sa manjinama. Nije na odmet podsetiti da su predstavnici manjinskih partija ranije bili dEo koalicije sa DPS-om – istakao je Mandić.

On je kazao i da mnogima smeta što smo mi autentični predstavnici srpskog naroda.

– Na parlamentrtnim izborima više od 50 odsto srpskog naroda glasalo je za našu koaliciju, mi najbolje možemo da tumačimo želje, iskaz, namere i želju za opstanak srpskog naroda na ovim prostorima. Neko sa strane, ko upravlja procesima je kako vidimo više zainteresovan za drugu grupu koja je manje brojna od srpske nacionalne zajednice u Crnoj Gori. Možda je došao trenutak da mi možemo punopravno da se uključimo i povedemo Crnu Goru napred – istakao je on.

Mandić je dodao i da je predsednik Crne Gore dao dobru ideju da je dobro okupiti veći broj stranaka i dobiti vladu koja ima široku podršku.

– Moramo da imamo vladu koja neće biti nestabilna kao Krivokapićeva i Abazovićeva vlada. Mi bi želeli da vlada ima najširu podršku što znači da uključi sve. Mi smo nosili borbu protiv Mila Đukanovića, a imali smo više ponuda da uđemo u njegovu vladu ali smo to odbijali, jer smo znali da je režim kriminalizovan i treba da ode. Posle lutanja, sada je potrebno ispraviti nepravilnosti, ima dovoljno osnova da pronađemo zajednički jezik i imamo vladu sa kojom su svi zadovoljni – naglasio je Mandić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter