Izvor: Jutarnji list
16.08.2020 u 22:35
0

OPTUŽUJU SRBE ŠTO IM JE SEZONA PUKLA! Odluka Austrije jak udarac TURIZMU u Hrvatskoj

Uoči sutrašnjeg stupanja na snagu austrijskih mera naglašene kontrole svojih građana koji se vraćaju s odmora u Hrvatskoj, među hrvatskim turističkim radnicima i stručnjacima ne popušta optimizam u pogledu kakvog-takvog uspeha ovogodišnje turističke sezone, iako svi priznaju da je odluka Austrije snažan udarac turizmu.

OVO MORATE ZNATI

VIJORE SE ZASTAVE, PESMA SE ORI: Krenule auto-litije širom Crne Gore, POLICIJA UZALUD BRANI (GALERIJA)

PRIŠTINSKI MEDIJI: Milo Đukanović bi mogao da bude svedok Tačijeve odbrane u Hagu!

POTRESNO! Silovali pa UBILI devojčicu (13): Policija pronašla TELO u polju, otac otkrio JEZIVE detalje (VIDEO)

UMRO JE JEDAN OD NAŠIH NAJBOLJIH RUKOMETAŠA IKADA: Sve se desilo pre skoro dva meseca, a sada je OBJAVLJENO!

– Odluka austrijskih vlasti očekivana je kada je sagledamo na temelju naših najnovijih pokazatelja o epidemiološkoj situaciji, ali i na osnovu onoga na šta je Hrvatsko turističko udruženje upozoravalo kad smo imali povoljnu epidemiološku situaciju – ocenjuje direktor udruženja Veljko Ostojić.

On podseća da je ukazivano na to da povoljni epidemiološki pokazatelji u julu ne smeju uspavati odgovorne i da se moraju preduzeti odgovarajući koraci u interesu povoljne turističke sezone, na čiji značaj, ističe, ne treba i ovom prilikom upozoravati.

SAZNAJTE JOŠ

NESREĆA U ZOO VRTU: Devojčica (6) pala sa zida!

CRNA NEDELJA: Mladića pokosio automobil kod Mladenovca, leži u LOKVI KRVI!

PANIKA KOD KAKNJA: Prvi potres oko pola devet

TEŽAK UDES KOD BUBANJ POTOKA: Vozilo na KROVU, jedna osoba POVREĐENA (VIDEO)

NASTAVAK PRIČE KOJA JE ŠOKIRALA SVET: Porodila se Darija (14) koja je tvrdila da je otac njenog deteta Ivan (11)

– Između ostalog, upozoravali smo da treba obratiti pojačanu pažnju prema dolascima i odlascima u Hrvatsku iz tzv. trećih zemalja, poput Bosne i Hercegovine, Srbije i tzv. Kosova. Upozoravali smo i na potrebu pojačanog nadzora okupljanja kao što su svadbe i proslave, i na rad noćnih klubova. Nažalost, svedoci smo da su tu napravljeni propusti Nacionalnog sektora civilne zaštite s posledicama, kad govorimo u turističkoj sezoni, u vidu ranijih odluka Holandije, a sada i Italije i Austrije – rekao je Ostojić.

S druge strane, Ostojić ne misli da je bitka za ovogodišnju turističku sezonu završena ili izgubljena. Imaju, napominje, vrlo dobre epidemiološke pokazatelje iz Istre i Kvarnera, kao i iz Zadarske županije i Dubrovnika, i sada treba raditi na širenju informacije da nije u celoj Hrvatskoj ista epidemiološka situacija.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter