Izvor: BSC HAPPY
26.11.2023 u 20:13
0

„SRBI SU UVEK BILI KREATIVAN NAROD“: Patrijarh Porfirije i Dodik razgovarali sa studentima u Foči (VIDEO)

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas, u obraćanju studentima Medicinskog fakulteta u Foči, da podrška vlasti u Srpskoj neće izostati kako bi im bili obezbeđeni dobri uslovi za učenje i za rad, ali da i oni moraju da preuzmu veću društvenu odgovrnost.

Dodik, koji je Medicinski fakultet u Foči posetio zajedno sa patrijarhom srpskim Porfirijem, rekao je studentima da osim uže specijalizacije za koju se školuju treba da budu i društveno odgovorni, prenela je RTRS.

– Vi se školujete na jednom od najtežih fakulteta i vaše školovanje traje permanentno. Vi ne završavate fakultet kao ostali studenti već morate da idete na specijalizaciju i dalje se usavršavate – istakao je Dodik.

On je poželeo studentima uspeh u školovanju i karijerama, rekavši da se školuju za jedan od najplementijih poslova i da upravo iz tog razloga treba da preuzmu i veću odgovornost u društvu. Dodik je rekao da su odobrena i sredstva za novi studentski dom, te da je to veoma bitno za studente, i zahvalio patrijarhu Porfiriju koji je pohvalio rad i zalaganje vlasti u Republici Srpskoj.

„VERUJEM DA SE NEĆU OGREŠITI“: Patrijarh Porfirije priznao šta misli o Republici Srpskoj

Patrijarh srpski Porfirije u obraćanju studentima ove visokoškolske ustanove poručio da se mole za zdrav duh u zdravom telu.

– Foča je poseban grad po tome što je sedište dva fakulteta, Bogoslovskog i Medicinskog, koji pripremaju buduće kadrove da brinu o zdravlju i duše i tela, podsećajući da je smisao čovekovog života zdrav duh u zdravom telu – rekao je patrijarh Porfirije.

Prema njegovim rečima, Foča, kao malo koje mesto u širem okruženju, naznačena je da pokaže da treba da se brinemo o celovitom čoveku i to čini kao malo ko drugi. Medicinski fakultet, na kojem studira više od 2.000 studenata, od čega 330 stranih, počastvovan je posetom patrijarha Porfirija i Milorada Dodika, koja je krunisala njihov ovogodišnji jubilej, tri decenije postojanja i rada.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter