Izvor: AGNECIJE
05.03.2024 u 12:52
0

PONAVLJANJE SUĐENJA: Odluku o izručenju Do Kvona SAD Apelacioni sud CG vratio na početak

Apelacioni sud Crne Gore usvojio je žalbu odbrane okrivljenog južnokorejskog državljanina Do Kvona na odluku o izručenju SAD i ceo postupak vratio na početak. Odluku da Do Kvon, poznatiji kao „kralj kriptovaluta“ bude izručen SAD, doneo je Viši sud u Podgorici 20. februara.

OVO POTRESA REGION: Novi generalni konzul BiH u Rijeci pod američkim sankcijama

U obrazloženju odluke objavljene na sajtu Apelacionog suda, navodi se da je prvostepenim rešenjem Višeg suda dozvoljeno izručenje državljanina Južne Koreje po skraćenom postupku, a po zamolnici SAD, radi krivičnog gonjenja zbog više krivičnih dela.

Istovremeno, sud je odbio zamolnicu za izručenje Južne Koreje. “Odlučujući o žalbi branilaca okrivljenog, veće Apelacionog suda je ocenilo da je to rešenje zahvaćeno bitnim povredama odredaba krivičnog postupka ZKP-a, jer nema jasnih i valjanih razloga o odlučnim činjenicama po pitanju redoslieda prispeća zamolnica”, jedan je od razloga za odbijanje odluke Višeg suda, navodi se u saopštenju.

Takođe, Apelacioni sud navodi i da su nejasni razlozi zbog kojih prvostepeni sud akt SAD ceni kao zamolnicu za izručenje Do Kvona, imajući u vidu da se istim traži privremeno pritvaranje, što su, kako se navodi, dva različita formalna akta u smislu člana IV Konvencije o izdavanju krivaca koja je zaključena između Kraljevine Srbije i Ujedinjenih američkih država iz 1901 godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter