Izvor: Happy BSC Portal/Tanjug
28.11.2023 u 15:25
0

REDOVI ZA TESTIRANJE: Više od 1.000 obolelih od velikog kašlja u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je registrovano više od 1.000 obolelih od velikog kašlja, na šta uprkos kiši i hladnom vremenu ukazuju i velike gužve ispred Hrvatskog zavoda za javno zdravlje (HZJZ), gde građani u redovima čekaju na testiranje.

– Imamo sad već preko 1000 obolelih na nivou Hrvatske. Najveća incidenca, odnosno broj obolelih je na području Splitsko-dalmatinske županije i Grada Zagreba – rekla je Hini epidemiolog HZJZ Sanja Kurečić-Filipović.

Istakla je da to nije bio slučaj u poslednjih desetak godina.

Dodala je da su se posle korona virusa pojavile i druge bolesti u većem broju s obzirom na to da su ljudi praktično dve do tri sezone bili pošteđeni različitih respiratornih uzročnika, pa tako i velikog kašllja.

ŠOK NA PIJACI U SPLITU: Među sardinama otkriven misteriozni tuđin, stručnjaci zabrinuti, upozoravaju ljude da se klone (FOTO)

Istakla je da na povećanje broja obolelih od velikog kašlja utiče i pad vakcinisanih u poslednjih nekoliko godina.

– Tako da to jednostavno rezultira ovom situacijom koja je sada – navela je Kurečić Filipović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter