Izvor: Kurir.rs
28.11.2023 u 08:29
0

ŠOK NA PIJACI U SPLITU: Među sardinama otkriven misteriozni tuđin, stručnjaci zabrinuti, upozoravaju ljude da se klone (FOTO)

Riba naduvačica otkrivena je na ribljoj pijaci u Splitu.

Bila je malena, veličine ljudske jagodice, tako da je bilo jasno da se radi o mladoj ribi. Lokalni mediji navode da je informacija potvrđena s Instituta za okeanografiju i ribarstvo, ali razloga za paniku, kako kažu, nema.

Poznato je da postoje neke vrste naduvačica koje mogu biti i smronosne, međutim, riba pronađena u Splitu nije otrovna, ali svejedno nije dobro što je pronađena u Jadranskom moru.

GENERAL SA ISKUSTVOM: General Knežević ima bogato iskustvo, odgovoriće na sve izazove

– Zabrinjava činjenica da se lagano odomaćila u Jadranu te da je broj jedinki dosegao dovoljan broj da bi se mogli razmnožavati. Očigledno je da se radi o ribici kojoj je rodno mesto hrvatska strana Jadrana što potvrđuje i drugi nalaz slične veličine koji se dogodio pre nekoliko dana. Riba je ulovljena na području Tribunja i to okružujućom mrežom plivaricom te je nađena u kaseti sa sardinama – navode na stranici Splitska peškarija.

Stručnjaci kažu da u Jadranu žive i opasne naduvačice zbog čega treba biti oprezan. Postoje, naime, naduvačice čije je meso veoma otrovno. Upravo zbog toga je najbolje sa pažnjom pristupati ovim ribama jer može biti kobno ako je reč o nekoj otrovnoj naduvačici.

Naduvačica voli topla mora dok je u akvatoriju Hrvatske viđena svega dvaput, prvi put sredinom devedesetih, a potom i 2012. godine kad je uhvaćena u vodama južnog Jadrana ispod Konavoskih stena.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter