Izvor: Happy BSC Portal/Večernjilist.rs
25.11.2023 u 17:41
0

RODITELJI ĆE PLAĆATI 800 EVRA: Vrtić u Zagrebu podiže cene jer vlasnica mora da otplati kredit

Roditelji dece, koja idu u privatni vrtić na zagrebačkom Bundeku "Mali istraživač", ostali su u stanju šoka kada im je stigla poruka da će vrtić od 1. aprila plaćati čak 800 evra.

Trenutno vrtić košta 553 evra, a roditelji uz pomoć sufinansiranja grada, plaćaju do 380 evra. Kako prenosi Večernji, roditelji navodno planiraju da se žale na ovu odluku.

– Cena mi je ionako šokantna, a kamoli sa poskupljenjem. Bukvalno sam u šoku. To je nečija plata, ne želim da platim taj iznos. To je zaista previše – objasnila je majka jednog deteta za 24 sata, dok je vlasnica vrtića objasnila da oni imaju „apsolutno zakonsko pravo da određuju cenu”.

– Trenutno imam 40 zaposlenih, najveći sam privatni vrtić u Zagrebu koji roditeljima i deci pruža profesionalni i materijalni kvalitet koji nije dosegnuo do sada nijedan vrtić. Možda je to uobraženo, ali je tako – objasnila je i dodaje da je otvorila ogroman kredit kako bi otvorila vrtić.

PLENKOVIĆ: „Vlada osnažuje položaj žrtve i podiže kazne za počinioce“

– Otplaćujem ga polako i sistematski. Ostaje mi da ili zatvorim vrtić, iznajmim prostorije da otplatim kredit ili ćete shvatiti da morate više da platite da biste imali kvalitetan vrtić, školovan kadar – zaključuje vlasnica.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter