Izvor:
10.09.2019 u 12:49
0

SARAJEVO: Deaktivirana treća bomba pronađena na gradilištu

Pripadnici Federalne uprave Civilne zaštite deaktivirali su danas treću avio-bombu zaostalu iz Drugog svetskog rata, tešku 500 kilograma, koja je pronađena na gradilištu novog tržnog centra u Sarajevu.

– Nakon što je ustanovljeno da je reč o avio-bombi iz Drugog svetskog rata, istoj kao i prethodne dve, u skladu s operativnim procedurama izvađen je upaljač čime je uspešno deaktivirana – saopštila je Federalna uprava Civilne zaštite, prenosi RTRS.

Bomba, koju su kao i prethodne dve pronašli građevinski gradnici, biće večeras oko 20 sati premeštena na bezbednu lokaciju izvan grada, i biće uništena u petak, 13. septembra, zajedno sa još dve avio-bombe.

Građani okolnih naselja, u krugu od 1.200 metara, uoči današnjeg deaktiviranja bombe bili su upozoreni da se udalje od prozora, a Federalna uprava Civilne zaštite je procenila da nema potrebe za evakuacijom stanovništva.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter