Izvor: Happy BSC Portal/Jutarnji.hr
28.11.2023 u 17:31
0

SKANDAL POTRESA HRVATSKU POLICIJU: USKOK je odgovorio, evo za šta ih optužuje

Dva policajca iz Siska uhapšena su i udaljena iz službe zbog sumnje da su "neistinito prikazali činjenice u službenom izveštaju sa namerom da izbegnu disciplinsku odgovornost".

– Hapšenje i hitne dokazne radnje sprovodi PNUSKOK u koordinaciji s USKOK-om. Navedene radnje sprovode se na području Sisačko-moslavačke županije u odnosu dva policijska službenika za koje se osnovano sumnja da su počinili krivična dela protiv službene dužnosti. Nakon ispitivanja osumnjičenih USKOK će doneti odluku o daljem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravovremeno obavestiti javnost – stoji u saopštenju USKOK-a.

Kako neslužbeno saznaje Jutarnji, ova akcija USKOK-a i policije povezana je s događajem s početka ovog meseca kada su policajci u Mošćenici upotrebili vatreno oružje nakon čega je „vozač automobilom krenuo na policajce“.

– Tokom postupanja, vozač automobila je vozilom krenuo prema policijskim službenicima, prethodno se oglušujući na njihove naredbe. Kako bi otklonili opasnost, policijski službenici su upotrebili vatreno oružje, pucajući u vazduh i u pneumatike na automobilu. U ovom događaju nije bilo povređenih osoba – saopštila je tada policija dodajući da je s tim u vezi jedna osoba privedena, a da se za dve osobe još traga.

Međutim, naknadno je navodno utvrđeno da se sve zbilo na nešto drugačiji način, odnosno da osobe u vozilu koje su policajci pokušali da zaustave, nisu pokušali da pregaze policajce nego da su ubrzali i pobegli, a da ih nisu ugrozili. Policajci su potom, umesto da ispale hice upozorenja u vazduh, odmah zapucali prema vozilu u begu, a kasnije su izjavili da su postupali prema prvobitnom scenariju.

REDOVI ZA TESTIRANJE: Više od 1.000 obolelih od velikog kašlja u Hrvatskoj

Ali, ceo događaj je navodno snimljen, pa je kasnije otkriveno što se zapravo dogodilo.

MUP je obavestio da su policajci udaljeni iz službe.

– Policijski službenici Uprave kriminalističke policije i Tužilaštva u koordinaciji s Odeljenjem za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminalita sprovode kriminalističko istraživanje nad dvojicom policijskih službenika Policijske uprave sisačko-moslavačke zbog sumnje da su, nakon postupanja, neistinito prikazali činjenice u službenom izveštaju sa namerom izbjegavanja disciplinske odgovornosti – stoji u saopštenju.

Osumnjičeni su udaljeni iz službe, a osim podnošenja zahteva za pokretanjem disciplinskog postupka, nakon što budu u pritvoru, protiv njih će biti podneta i kaznena prijava.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter