Izvor: Tanjug
26.02.2023 u 13:49
0

SNEG I VETAR OBARALI DRVEĆE! Stabla padala na automobile, građani Hrvatske bez struje! (VIDEO)

Direktorat civilne zaštite saopštio je danas da je primio više dojava građana o posledicama jakog vetra, kiše i snega na području Zagreba i Zagrebačke županije, koje su se odnosile najviše na grane i stabla koja su pala na saobraćajnice i oštetile električne i telekomunikacione kablove.

Županijski centar (ŽC) 112 Zagreb o svim dojavama je obavestio nadležne službe koje su na terenu i da rade na otklanjanju posledica nevremena.

Na području Elektre Velike Gorice došlo je do više kvarova na niskom i srednjem naponu kao posledice vremenskih uslova, a ekipe Elektre su radile na njihovom otklanjanju, tako da su u 04.21 časova svi potrošači dobili električnu energiju.

SKIDAJU IM OZNAKE! Hrvatska je započela operaciju slanja 14 transportnih helikoptera Ukrajini

Primljeno je i više dojava o kvarovima električne mreže na području Samobora, Zaprešića i Brezovice.

Svi kvarovi su otklonjeni, a jedino područje bez električne energije je Samobor – Grdanjci.

Ekipa Elektre Samobor radi na otklanjanju kvara.

Civilna zaštita navodi kako je danas zbog ispada 48 TS iz pogona oko 1.000 potrošača ostalo bez električne energije na širem području Dvora, a da je sinoć zbog snežnih padavina na području grada ŽC 112 Slavonski Brod primio više dojava građana o padanju stabala na trotoar.

ŽC 112 Slavonski Brod je saopštio da je jutros u 10:45 bez električne energije bilo 2.200 korisnika.

U Požeško-slavonskoj županiji vatrogasci su na više mesta uklanjali stabala koja su pala zbog težine snega na saobraćajnice na području grada Požege.

„Preduzeće za puteve d.o.o.“ Slavonski Brod imala je četiri intervencije uklanjanja stabala.

„ŽELI DA SAČUVA IDENTITET“: Gradonačelnik Pule zabranio koncert folk muzike

Zbog kvara na 10 kV dalekovodu, bez električne energije ostalo je oko 2.000 potrošača na području Bučja, Pakraca i Čaglića.

U osječko-baranjskoj i Karlovačkoj županiji zbog snežnih padavina ŽC 112 Osijek primio je više dojava građana o padanju stabala na kolovoz i parking, pri čemu su oštećena četiri vozila i otežan je saobraćaj.

Zabeleženo je više kvarova na niskom naponu, a bez električne energije ostao je deo potrošača na širem području Županije.

U Vukovarsko-sremskoj i Virovitičko-podravskoj županiji, vatrogasci su uklanjali stabla sa trotoara i saobraćajnica, dok je deo potoršača ostao bez električne energije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter