Izvor: Kurir
27.03.2024 u 15:53
0

SPREMA SE UDAR NA REPUBLIKU SRPSKU? AMERIČKI ŠPIJUNSKI AVION IZNAD BIH! Samo u ovim slučajevima se ova letilica viđa – nije dobro

Špijunski avion Bombardie Čelendžer 650, poznat kao Artemis, koji američka vojska koristi za prikupljanje podataka, kružio je u vazdušnom prostoru iznad Bosne i Hercegovine.

Iako je u privatnom vlasništvu, vojska ga iznajmljuje za svoje potrebe. Avion je poleteo iz Konstance u Rumuniji, koja se nalazi na obali Crnog mora, gde je stacioniran zbog situacije u Ukrajini. Od početka ruske agresije, avion je izvršio stotine letova u blizini ratnih zona.

„Ovi avioni mogu da vide veoma daleko dok lete na visini od 40.000 stopa (oko 12 kilometara) „, rekao je za sajt Defenson Majk Šanjon, zamenik predsednika „Leidos difens grupe“.

DRAMA U SARAJEVU: Usred noći aktivirana EKSPLOZIVNA NAPRAVA

Koncept ovog špijunskog aviona se razlikuje od klasičnog prisluškivanja neprijateljskih komunikacija na bojnom polju. Umesto toga, omogućava vojsci da nadgleda sofisticirane komunikacije iz neprijateljskih nacionalnih država na bezbednoj udaljenosti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter