Izvor:
29.12.2019 u 22:22
0

SUZAVCEM NA GRAĐANE Policija, ipak, rasterala demonstrante u Podgorici

Ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, večeras je policija suzavcem rasterala građane koji su se okupili na protestu zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti u crnogorskom parlamentu.

OVO JE KRILA POLICIJA CRNE GORE Sprečen upad demonstranata u rodnu kuću Đukanovića

Kako je javio portal IN4S, policija je na demonstrante bacila suzavac, koji se osećao i u okolnim stanovima. Podgoričke "Vjesti" su objavile da je tokom protesta došlo do incidenta kada je jedan od građana nasrnuo na lidera Prave Crne Gore Marka Milačića.

Milačić je prethodno uzeo policijski megafon i pozvao okupljene ispred Hrama da se mirno raziđu i da dodu sutra u većem broju. Taj poziv se nije dopao vecini okupljenih, koji su zviždali lideru Prave.

CRNI BILANS PROTESTA U PODGORICI Njima su razbijene glave!

Potom je jedan od građana pokušao da Milačiću otme policijski megafon, u čemu su ga sprečili policajci.

BLOKADE ŠIROM CRNE GORE Narod ne da svoje svetinje

Starešina policije je zatim uzeo megafon i naredio okupljenima da se odmah raziđu ili će policija biti prinuđena da pribegne prinudnim merama. Kako dalje navode "Vijesti", građani su odbili da se raziđu, nakon čega je policija u formaciji krenula ka njima.

Posle toga građani su se povukli sa većeg dela bulevara i tu je došlo do guranja sa policijom. Zatim je policija, kako dodaju "Vijesti", upotrebom sile naterala okupljene da se raziđu. Jedan broj demonstranata je pri povlačenju kamenicama gađao pripadnike policije i ponovo krenuo ka policajcima, dodaje podgorički list na svom internet sajtu.

BRAT MILA ĐUKANOVIĆA IZBEGAO LINČ Aco hteo da se obračuna sa građanima, spasili ga policajci (FOTO)

Potom je policija u jurišu naterala okupljene da se povuku, a pola sata kasnije prostor ispred hrama napustili su i građani i policija. Okupljeni su tokom protesta, između ostalog, pevali "Policijo braćo mila, ne slušajte više Mila".

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter