Izvor:
13.09.2016 u 17:51
0

UHLEBIO SE U MEĐUNARODNU INSTITUCIJU: Milanović, još PRE IZBORA, dogovorio da radi za strance!

Lider SDP Zoran Milanović, koji je nakon loših izbornih rezultata najavio povlačenje sa te pozicije, još u proleće je dogovorio posao u Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD), piše portal Index.hr.

Ovaj hrvatski portal navodi, pozivajući se na dva nezavisna izvora bliska Milanoviću, da je očito da dogovor sa EBRD stoji u pozadini njegove odluke da se više ne kandiduje sa šefa socijaldemokrata.

Milanović je, kako se navodi, taj posao dogovorio pre nego što je u Saboru srušena vlada Tihomira Oreškovića.

Pregovori o odlasku Milanovića u EBRD su, precizira se, počeli kada se još činilo da će vlada HDZ-a i Mosta potrajati.

Navodi se da je ilanović ispregovarao poziciju pomoćnika direktora za pravne poslove, u što se ipak razume puno bolje nego u bankarstvo.

Odlazeći šef SDP-a je, naime, još u kampanji rekao da se neće dugo baviti politikom, čak i ako postane premijer.

Inače, Milanović na jučerašnjoj konferenciji nije konkretno odgovorio na pitanje novinara namerava li da bude zastupnik u Saboru kada se povuče sa pozicije predsednika SDP-a.

– Videću čime ću se dalje baviti, ali sigurno se neću dosađivati – rekao je Milanović.

On je na prevremenim izborima sebi osigurao saborski mandat, no ta ga pozicija sigurno više ne privlači, navodi portal..

Iako se naziva evropskom, EBRD je ipak više američka banka. SAD su, naime, najveći pojedinačni deoničar EBRD-a, a uz njih u vlasništvu učestvuju još 64 države te dve evropske institucije.

Tanjug
Foto: Twitter/Georgi Gotev

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter