Izvor: Happy BSC
06.05.2022 u 07:56
0

USTAŠE IZ HRVATSKE SU DOBILE NAJJAČI ŠAMAR IZ AUSTRIJE! Beč je doneo PONIŽAVAJUĆU odluku za „domobrane“ iz Zagreba

Hrvatsko ministarstvo spoljnih i evropskih poslova uputilo je u četvrtak protestnu notu Austriji zbog uklanjanja istorijskog hrvatskog grba sa spomen kamena počasnog odreda Blajburga.

Grb je u privatnom vlasništvu austrijskog počasnog Blajburškog odreda, a razlozi i opravdanje za njegovo uklanjanje koje je dala Opštinska uprava Velkermarkta su „za Republiku Hrvatsku neprihvatljivi sa istorijskog, društvenog i političkog gledišta“. saopštilo je ministarstvo.

Povodom pitanja komemoracije u Blajburgu, Ministarstvo spoljnih poslova navodi da ona nesumnjivo mora biti posvećena isključivo sećanju na poginule tokom parastosa kada se odaje počast hiljadama civilnih žrtava.

Počasni Blajburški vod uklonio je sporni natpis kako bi izbegao neželjenu vezu između natpisa i grba na spomeniku, navodi se u saopštenju.

USTAŠE IZ JASENOVCA KOJI SU KLALI SRBE KRIVI SU ZA NASTANAK ČUVENE PESME ĐURĐEVDAN! Ovo je CRNA STRANA PESME koju svi pevate (VIDEO)

U napomeni se ističe da je „sam grb vekovima bio sastavni deo heraldike Habzburške monarhije i da je kao takav često istican na raznim istorijskim građevinama i u raznim istorijskim spisima, tako da nema neustavne konotacije“.

„Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova je takođe istaklo da je proglašenjem istorijskog hrvatskog grba fašističkim simbolom nepotrebno narušen ugled Republike Hrvatske i ugled Hrvata koji žive i rade u Austriji“, navodi se u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter