Izvor:
02.11.2018 u 07:55
0

VLADA CRNE GORE: Sprečavamo da strani državljani vređaju ugled i slave nestanak naše države!

Posle objavljivanja informacije da je zabranjen ulaz četvorici srpskih intelektualaca u Crnu Goru, oglasila se sinoćj crnogorska vlada saopštenjem u kojem se navodi da tim potezom štiti stabilnost i bezbednost od nedobronamernih.

"Ustavna i moralna obaveza Vlade Crne Gore jeste da od nedobronamernih pojedinaca štiti stabilnost i bezbednost, i spokoj svih građana, uključujući i državotvorna, patriotska i nacionalna osećanja najvećeg broja njih", navodi se u saopštenju.

Takav pristup isključivo ima za cilj sprečavanje da, kako se navodi, strani državljani vređaju ugled i slave nasilni nestanak Crne Gore.

"Uvereni smo da bi se na sličan način ponela i svaka druga odgovorna vlada, bilo gde na svetu. S tim u vezi, ne samo da razumemo već i cenimo kada predsednik (Aeksandar) Vučić i drugi srpski zvaničnici štite interese i dostojanstvo Republike Srbije", navodi se u saopštenju.

Ulazak u Crnu Goru zabranjen je književniku Matiji Bećkoviću, istoričarrima Čedomiru Antiću I Aleksandru Rakoviću, kao i profesoru Dejanu Miroviću.

Odluka o zabrani je doneta uz obrazloženje da su oni opasni po bezbednost crnogorske džave.

Reagujući na odluku crnogorske vlade da zabrani ulazak srpskim intelektualcima u tu zemlju, predsednik Vučić je ranije juče ocenio da im je zvanična Podgorica uvela ne verbalni delikt, već delikt mišljenja, što je, podseća, nezamislivo i nedopustivo u Evropi u 21. veku.

Vučić je rekao i da zvanično Srbija o toj odluči nije obaveštena, te najavio da će Beograd reagovati.

"Država Srbija mora da reaguje. Ovo je nešto čime sam bio šokiran, jer mi smo zabranili ulaz kriminalcima, licima sa poternica, licima koje pripadaju (kriminalnom) kavačkom i škaljarskom klanu", rekao je Vučić i dodao da je neko drugi kao odgovor na to, "ili ne znam šta već", zabranio drugačije mišljenje.

Izvor: Tanjug
Foto: pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter