Izvor: Happy BSC Portal/Tanjug
06.11.2023 u 10:04
0

VODOSTAJI REKA U KOMŠILUKU OPADAJU: Dobre vesti nakon što je jako nevreme napravilo haos

Vodostaji reka širom Hrvatske su jutros u opadanju, a najteže je bilo na području Gorskog kotara i Like, gde su se zbog obilnih pljuskova izlili bujični vodotoci pa je privremeno bio prekinut saobraćaj na putevima u tim delovima zemlje.

Iz korita se izlila bujica Tisovac u Donjem Pazarištu i rečica Bogdanica u Kolakovici, ali vodostaj opada i uskoro se očekuje povlačenje vode, saopšteno je iz gospićke ispostave Hrvatskih voda.

Uprkos kiši koja je juče ponegde obilno padala u Austriji i Sloveniji, vodostaj Drave više neće rasti. „Trenutni je protok na Hidroelektrani Varaždin 1500 kubnih metara u sekundi i danas neće biti veći od toga“, rekao je HRT Miljenko Brezovec iz Hrvatske elektroprivrede.

BABA I DEDA PLAĆAJU ALIMENTACIJU UMESTO SINA: Došli do granice siromaštva, ali to nije najgore šta ih je zadesilo

– Najavljene su nove padavine u slivu reke Drave i u Sloveniji i u Austriji pa se može očekivati još određeno povećanje protoka tokom današnjeg dana, ali za očekivati je da će se u međuvremenu ovaj vodeni talas koji sada prolazi kroz naš sistem smanjiti, tako da ne očekujemo da bi drugi talas ove sedmice trebalo da ima veći protok od sadašnjeg, dakle 1650 kubnih metara u sekundi – kazao je Brezovec.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter