Izvor: Alo.rs
16.02.2021 u 11:11
0

ZENICA: Lažni inspektor pljačkao migrante i decu!

Uzeo im mobitel „Iphone 6“ sa punjačem, SIM karticu za međunarodne razgovore, 390 evra i torbicu

Nudio drogu

Prema navodima iz optužnice, Nikola Stojnić je 20. avgusta prošle godine na lokalitetu autobuske stanice u Zenici prišao A.M. i njenim sinovima, te ih pitao da li su migranti iz Maroka, na što su oni delimično na engleskom i bosanskom objasnili da su iz Palestine.

– Potom ih je Stojnić pitao da li im treba droga, a kada su odrično odgovorili pokazao im je legitimaciju sa slikom za koju je znao da nije prava, lažno se predstavljajući kao policijskim inspektor. Lažnim prikazivanjem ove činjenice doveo ih je u zabludu, posle čega je u nameri pribavljanja protiv pravne imovinske koristi odveo oštećenu i njenog sina do obližnje zgrade gde je počeo da ga pretresa – stoji u optužnici.

VESTI DANA

Uhapšen Buba Koreli!

SRČANI PROBLEMI U DOBA KORONE: Dr Ristić upozorava na OBAVEZNU proveru ovih parametara

UŽASNE POSLEDICE: Naš stručnjak otkriva šta se dešava ako ne menjate masku

UJUTRU OBLAČNO I SA MRAZOM: Pogledajte kakve nas temperature očekuju narednih dana

Tom prilikom je uzeo mobilni „Iphone 6“ sa punjačem, SIM karticu za međunarodne razgovore, 350 eura, 80 maraka i torbicu. Potom je A.M. shvatila da Stojnić nije inspektor, zbog čega mu nije dozvolila da pregleda i njenu torbicu.

Izvadio nož

– Potom je Stojnić iz džepa izvadio nož dužine 20 centimetara, te uz pretnju da će napasti na njen život pokušao da oduzme i prisvoji njenu torbicu koju je ona, u nameri da je zadrži, zagrlila rukama. Za to vreme njen sin dozivao je policiju, zbog čega je Stojnić pobegao s lica mesta – navodi se u optužnici.

Stojnić je i u oktobru prošle godine nastavio sa lažnim predstavljanjem. Kako stoji u optužnici, u ulici Adolfa Goldbergera, prišao je maloletnom Zeničaninu koji je rovio po kontejneru za smeće, a zatim izvadio nož i prislonio mu ga na leđa.

-Ako mi ne budeš dao telefon, ubiću te. Na to mu je oštećeni odgovorio da ne da svoj mobitel, dok je Stojnić nastavio sa pretnjama da će ga ubiti, zbog čega je maloletni Zeničanin, u strahu za svoj život, predao mobilni „Samsung S5 Mini“ – navodi se u optužnici.

Pronađen telefon

Zatim je pobegao sa lica mesta, a policijski službenici pronašli su nekoliko dana kasnije otuđeni mobilni telefon i vratili ga oštećenom Zeničaninu.

-Dakle, upotrebio je silu ili ozbiljnu pretnju protiv druge osobe radi oduzimanja tuđe pokretnine u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, te se lažno predstavljao kao službena osoba dovodeći drugog u zabludu da što učini na štetu svoje imovine, a sve sa ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi – stoji u optužnici Tužilaštva ZDK.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter