Izvor: Tanjug
15.11.2023 u 09:34
0

SKUPA USPOMENA: Jelovnik sa Titanika dostigao NEVEROVATNU cenu

Obrok je serviran dan nakon što je brod napustio Kvinstaun na putu za Njujork

Jedini sačuvani brodski meni sa Titanika od 11. aprila 1912. godine, dospeo je ovog vikenda na aukciju i očekuje se da će biti prodat za 70.000 funti.

Na meniju je bio Viktorijin puding kuvani desert, koji je te večeri nuđen uz kajsije i francuski sladoled, a pravi se mešanjem brašna, jaja, džema, rakije, jabuka, trešanja, kore, šećera i začina, kao i ostrige, losos, junetina, meso mladog goluba, patka i piletina servirana sa krompirom, pirinčem i pireom od paštrnjaka, što je sve navedeno na kartonu zaprljanom vodom ispod logotipa „White Star“.

NA DANAŠNJI DAN PREMINUO JE SRPSKI PATRIJARH: Pavla se svi sećaju po skromnosti i životu u skladu sa jevanđeljem

Jelovnik opisuje obrok koji je serviran dan nakon što je brod napustio Kvinstaun, u Irskoj, na putu za Njujork, samo tri dana pre nego što je udario u plutajući lednik na svom prvom putovanju preko Atlantika. Jelovnik je pronađen u foto albumu iz 1960-ih koji je nekada pripadao Lenu Stivensonu, istoričaru iz Nove Škotske, a prodaje se zajedno sa drugim retkim komadima sa Titanika, uključujući tartan ćebe sa palube.

Kejt Vinslet dobila ulogu šlihtanjem!

Endrju Oldridž, menadžer aukcijske kuće „Henry Aldridge & Son“, veruje da je još nekoliko prvoklasnih jelovnika „preživelo“ tragediju, koja je odvela u smrt 1.500 ljudi. Neki od predmeta ponuđeni na aukciji su izvučeni iz olupine, neki su u vlasništvu preživelih, a neki, poput bogatog menija za večeru za 11. april, verovatno su uzeti sa broda za uspomenu, prenosi Gardijan.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter