Izvor: Tanjug
27.09.2021 u 13:48
0

Kina smanjuje broj abortusa

Kina će ograničiti broj abortusa koji nisu iz zdravstvenih razloga, saopštila je danas kineska vlada dodajući da je ova mera usmerena na popravljanje „reproduktivnog zdravlja žena“.

Kina je već uvela striktne mere protiv selektivnih abortusa, a zdravstvene vlasti su upozorile 2018. godine da abortusi štete ženskom telu i stvaraju rizik od steriliteta. 

PROČITAJTE JOŠ:  PREVRNUO SE AUTOBUS PUN PENZIONERA: Povređeno 30 ljudi u sudaru sa kamionom

Državno veće Kine kaže da će, prema novom uputstvu, ženama biti unapređen pristup prenatalnoj dijagnostici.

Iako je Kina i dalje najnaseljenija država sveta, nedavni cenzus je pokazao da je rast populacije u periodu između 2011. i 2020. godine najsporiji od pedesetih godina prošlog veka, a očekuje se da će još da se usporava narednih godina.

PROČITAJTE JOŠ:  OPTUŽENI UČENICI ZA PLANIRANJE MASAKRA U ŠKOLI: Sebe nazvali „prirodno rođene ubice“

Nakon godina pokušaja da se ograniči rast stanovništva, Peking sada promoviše novu politiku kojom se ohrabruju bračni parovi da imaju više dece.

U junu je rečeno da će dozvoliti svim bračnim parovima da imaju troje dece, umesto dvoje, koliko je dosad bilo dozvoljeno.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter