33°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen, bbc news

Izvor: Tanjug

MAKRON: EU da radi na sporazumu o stabilnosti i bezbednosti

Zemlje Evropske unije moraju zajedno da rade na novom sporazumu o stabilnosti i bezbednosti o kojem bi potom mogle da razgovaraju sa Rusijom, izjavio je danas u Evropskom parlamentu francuski predsednik Emanuel Makron.

Makron je u obraćanju Evropskom parlamentu u Strazburu povodom početka francuskog šestomesečnog predsedavanja EU, poručio da Evropa želi da pronađe politički odgovor na sukob u Ukrajini i pozvao Rusiju da se suzdrži od "napora za destabilizaciju" na kontinentu, prenosi agencija Rojters.

"Bezbednost našeg kontinenta je nedeljiva", istakao je Makron i dodao da Evropa mora da definiše sopstvene bezbednosne garancije.

Takođe je dodao da Evropa mora da "bude u poziciji u kojoj bi se uverila da bezbednosne garancije mogu da budu i ispoštovane".

Američki državni sekretar Entoni Blinken ranije je upozorio da bi Rusija mogla da pokrene novi napad na Ukajinu u "vrlo kratkom roku".

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar