Izvor: Novosti/BSC happy portal
05.03.2023 u 08:48
1

(UŽIVO) PREDSEDNIK VUČIĆ IZ KATARA: „Velika čast je ukazana Srbiji!“

Odnosi Srbije i Katara su prijateljski, a diplomatski odnosi između dve zemlje uspostavljeni su 1989. godine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se medijima iz Katara gde boravi u službenoj poseti.

PREDSEDNIK UPUTIO VAŽNU PORUKU BAŠ NA ROĐENDAN: „Očekujem dobar i uspešan dan!“ (FOTO)

Prdsednik se sastao se sa šeikom Tamim bin Hamad Al -Tanijem, emirom Katara, što je njihov prvi susret do sada. Vučić i emir Katara sastali su se u Nacionalnom kongresnom centru Katara u Dohi, a glavne teme sastanka bile su unapređenje bilateralne saradnje dve zemlje, ekonomija, trgovina, investicije.

Odnosi Srbije i Katara su prijateljski, a diplomatski odnosi između dve zemlje uspostavljeni su 1989. godine.

Vučić je kazao da je ovo za nas skup od velikog značaja. Kaže da je sa emirom Katara razgovarao o njegovoj mogućoj poseti Srbije, investicijama, snabdevanju hrane.

– Er Srbija je danas u potpunosti u srpskim rukama i želimo da izbegnemo rizike. Zamolio sam emira Katara da nam pomogne u budućnosti i da vidi da li postoji njihov interes da nam postanu strateški partner ili ne – rekao je Vučić.

Diplomatska predstavništva su na nivou ambasadora, a na snazi je i niz bilateralnih sporazuma koji jačaju postojeće partnerstvo. Tokom epidemiološke krize, emir Katara je uputio avion sa medicinskom pomoći Srbiji, kao izraz prijateljstva koje povezuje dve zemlje i dobrih bilateralnih odnosa i saradnje.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “(UŽIVO) PREDSEDNIK VUČIĆ IZ KATARA: „Velika čast je ukazana Srbiji!“”

  1. Част, али Србија остаје без Косова и Метохије, вода, природни ресурса, са болесном популацијом, криминалом и шта још ???

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter