Izvor: Kurir.rs/BSC happy portal
05.03.2023 u 09:07
2

PREDSEDNIK PORUČUJE IZ KATARA: „Notorna je laž da je Srbija prodala ijedan metak, komad oružja ili oruđa Ukrajini i Rusiji, kako vas nije sram!?“

Građani su jedva čekali da čuju predsednikovu krucijalnu poruku.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uključio se jutros uživo iz Katara, posle jutrošnjih sastanaka sa predsednicom Slovenije i predsednikom Poljske.

(UŽIVO) PREDSEDNIK VUČIĆ IZ KATARA: „Velika čast je ukazana Srbiji!“

– Ovde već tri sata traje program u kom učestvujemo, imao sam prvi i izuzetno značajan sastanak sa vladarom Katara… Viđali smo se na raznim skupovima ali samo u prolazu i vrlo sam zahvalan na ovom bilateralnom sastanku koji je inače i velika čast za našu zemlju – rekao je predsednik koji je jutros, kako je rekao, dugo razgovarao i s predsednicom Slovenije i predsednikom Poljske.

Predsednik je  kazao i da je sa vladarom Katara govorio o investicijama, izvesnosti snabdevanja hranom, ali i o strateškom partnerstvu kad je reč o Er Srbiji koja sada ima čist profit ali ne znači da će tako biti i u budućnosti.

Predsednik je naglasio i da očekuje skoru posetu emira Katara Srbiji.

Vučić je pojasnio da bi ta investicija bila ogromna stvar za nas jer nacionalna avio-kompanija nije samo stvar para nego i prestiža pošto skoro niko u regionu ne radi ništa ozbiljnije i veće na tom polju.

Predsednik je najavio i letove za Čikago, zatim za Madrid, Lisabon, Šangaj…

Predsednik je u uključenju objasnio zašto je naše prisustvo važno na skupu posvećenom najsiromašnijim zemljama sveta među kojima je najviše onih iz Afrike. Predsednik je podsetio na važnu ulogu i ugled Srbije kad je reč o Pokretu nesvrstanih kao i Kosovo s tim u vezi jer je reč o našim prijateljima od kojih su mnogi otpriznali lažnu državu.

Odnosi Srbije i Katara su prijateljski, a diplomatski odnosi između dve zemlje uspostavljeni su 1989. godine. Diplomatska predstavništva su na nivou ambasadora, a na snazi je i niz bilateralnih sporazuma koji jačaju postojeće partnerstvo.

U oktobru 2021. godine, država Katar učestvovala je na svečanom otvaranju Samita pokreta nesvrstanih u Beogradu, kojim je obeležena 60-godišnjica prve konferencije ovog pokreta. Tokom epidemiološke krize, emir Katara je uputio avion sa medicinskom pomoći Srbiji, kao izraz prijateljstva koje povezuje dve zemlje i dobrih bilateralnih odnosa i saradnje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “PREDSEDNIK PORUČUJE IZ KATARA: „Notorna je laž da je Srbija prodala ijedan metak, komad oružja ili oruđa Ukrajini i Rusiji, kako vas nije sram!?“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter