Izvor: Happy BSC
03.03.2024 u 13:30
0

VELIKI DAN ZA SRBIJU Kruševac dobija Naučno-tehnološki park, prisustvuje premijerka Brnabić

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvuje polaganju kamena temeljca za Naučno tehnološki park u Kruševcu

NTP će biti lociran na lokaciji bivše upravne zgrade Hemijske industrije Župa u Dedini. Zauzeće površinu od 1,6 ha, na kojoj će se nalaziti glavna zgrada, konferencijske sale i 39 poslovnih modula namenjenih za rad tehnološko i istraživački orijentisanih kompanija sa više od 200 korisnika.

Obraćanje premijerke Brnabić

– Ambiciozan plan Skok u budućnost 2027, da bismo ga ispunili svaki dan moramo da radimo i da damo sve od sebe. Mnogi su mislili da su to samo bajke, da nije moguće sve uraditi. Ali vidite da se radi, i da svaki dan počinjemo ili nastavljamo te projekte. Sigurna sam da ćemo ispuniti sve što smo obećali na vreme, da ćemo time obezbediti da se u Srbiji bolje živi, da prosečna plata bude 1.400 evra.

– Zato moramo da uradimo sve one projekte koje smo obećali. I ovo je jedan od njih.

Na zvaničnom gradskom portalu navodi se da je u drugom delu planirano 14 proizvodnih modula od po 280 kvadratnih metara. Ukupna površina hala je oko 4.000 m2.

Premijerka Ana Brnabić je prilikom potpisivanja sporazuma naglasila da se, kada je reč o NTP u Čačku i Nišu, radi o fazi dva, odnosno izgradnji drugih zgrada, dok bi se u Kruševcu gradila nova, prva zgrada naučno-tehnološkog parka.

Premijerka je naglasila da bi ovim investicijama trebalo da se pomogne da mladi visokoobrazovani ljudi ostanu u svojim mestima i da sektor informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT), kao najbrže rastući u Srbiji, nastavi da se razvija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter