„Njegova verenica nije previše oduševljena tom idejom“, napisala je žena, dodajući da su ostali u dobrim odnosima nakon razvoda.

Imaju troje tinejdžerske dece i sve je išlo glatko dok bivši suprug nije upoznao novu devojku. Verili su se za Božić.

„Bivši me je juče nazvao i rekao da imam godinu dana da promenim prezime i vratim svoje devojačko, jer njegova verenica ne želi da imamo isto prezime. Rekla sam mu da smo se dogovorili posle razvoda da mogu zadržati njegovo prezime dok ne osetim potrebu da ga promenim, što piše u dokumentima. Takođe, naglasila sam da ne želim drugačije prezime od naše dece“, napisala je.

„Odgovorio mi je da sam nerazumna i da odbijam da vidim koliko je to njegovoj verenici neprijatno. Rekla sam mu: ‘Ne mogu to da gledam sa njene strane jer sam odrasla osoba, a ne nezrelo dete kakva je ona'“, dodala je, nudeći ideju da deca promene prezime u devojačko prezime njegove verenice kao rešenje.

„Kada sam mu to predložila, potpuno je izgubio kontrolu. Rekao je da je on njihov otac i da zaslužuju njegovo prezime. Ipak, kada sam mu rekla da želim nositi isto prezime kao naša deca, odgovorio mi je: ‘To nije legitiman razlog da ga ne promeniš u devojačko'“, napisala je.

Korisnici Redita su komentarisali njen post, a mišljenja su podeljena. Dok neki smatraju da bi trebala promeniti prezime nakon razvoda, drugi se ne slažu.