Izvor:
10.04.2018 u 21:23
0

„BRAČNO ZDRAVLJE“: Zbog ovih 5 stvari parovi se najčešće svađaju!

Preko 75.000 parova učestvovalo je u programu „Bračno zdravlje“ koje je otkrilo da seks nije najveći uzročnik bračnih problema, već da je to neslaganje oko održavanja doma čistim i sređenim.

Istraživanje je pokazalo da su pet najčešćih razloga oko kojih se parovi svađaju:

– kada je čišćeno,

– kako treba da izgleda „čisto“,

– koliko često treba da imaju seks,

– koliko vremena provode na telefonu i

– kako troše novac.

Čišćenje može prouzrokovati ozbiljne sukobe između parova, naročito ako poslovi nisu raspoređeni podjednako.

Bračni i porodični terapeut objašnjava kako svađe oko toga šta je „čisto“ zahtevaju postavljanje granica šta je prihvatljivo, a šta ne.

Ako ne možete da se složite oko te granice, pokušajte da nađete kompromis između toga „moram imati“ u pogledu čistoće i stvari preko kojih mozete preći i prilagoditi se, – ističe terapeut.

Svađe oko korišćenja telefona mogu se rešiti postavljanjem „digitalnih granica“ koje mogu biti krajnje jednostavne kao što je izbacivanje iz upotrebe uređaja u spavaćoj sobi posle određenog vremena.

Što se tiče rasprava oko trošenja novca, kada se radi o zajedničkim finansijama treba imati u vidu i drugu osobu, i prvo se konsultovati sa njom.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Twitter/Ljubav i seks

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter