Izvor:
09.10.2017 u 19:43
0

ČUDO OD DETETA: Pavle (6) razbija matematiku bez digitrona!

Pavle može za nekoliko sekundi da reši teške računske operacije, poput množenja 646 sa tri.

Pavle Gnjidić (6) je preslatki i prepametni dečačić koji samo što je krenuo u osnovnom školom, a već zna da množi trocifrene brojeve. On je pre osnovne, išao u školicu koja ima za cilj da natera decu da "razmrdaju" vijuge, da im ispita i pomeri granice mentalnih kapaciteta. Učitelji rade sa mališanima i kroz brojne vežbe i pitalice im razvijaju logiku, brzinu reagovanja, kako mališanima matematika ne bi predstavljala problem tokom obrazovanja.

Neretko u ovim školama otkriju prave male genijalce, koji su toliko inteligentni i olako rešavaju najteže zadatke, za koje odraslima trebaju digitron ili papir i olovka.

Tako su ustanovili da Pavle može za nekoliko sekundi da reši teške računske operacije, poput množenja 646 sa tri, ili čak komplikovanije. Pritom, tu nije kraj – kada Pavle od rezultata oduzima, ili dodaje četvorocifrene brojeve… i pogađate, svaki put dobije tačan rezultat!

– Koliko je 253 puta 8? Ajmo, malo brže – učiteljica postavlja pitanje Pavlu, ne sa namerom da uplaši dečaka, već da ga motiviše da odgovore daje što brže i preciznije, kako bi usavršio svoju tehniku.

– 2024 – odgovorio je Pavle za dve, tri sekunde.

Na svako sledeće pitanje dečak je davao odgovor bez mnogo muke.

Pogledajte u videu kako to izgleda: OVDE

Telegraf.rs
Foto: Facebook/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter