Izvor:
15.04.2017 u 08:45
0

FENG ŠUI SAVETI: Lista sobnih biljaka koje donose novac, prosperitet i blagostanje!

U Feng šuiju, biljke imaju veoma važnu ulogu.

Predstavljamo vam 12 sobnih bilajka koje će očistiti vaš dom ne samo od negativne energije, već i od toksičnih supstanci. Ove predivne sobne biljke će doneti u vaš dom ljubav, novac, sreću i mir.

1. Palma Areka donosi energetski balans u prostoru i uklanja štetna hemijska jedinjenja kao što su formaldehid, kiseline i slično.

2. Smatra se da biljka Pahira donosi sreću onome ko je neguje. Ovo drvo je jedno od feng šui biljaka koje donosi sreću i novac u dom. Simbolično se povezuje sa srećom u finansijama i biznisom, i zato se često zove i drvo novca.

3. Gumijevac je biljka koja pripada porodici fikusa. Prema feng šuiju se odnosi na dobru energiju, simbol je sreće i obilja.

4. Spatifilum se često naziva "srećna žena". Ova biljka raste i pod veštačkim svetlom, prečišćava vazduh i sprečava zračenja monitora.

5. Krasula je feng šui biljka sa kružnim listovima koji podsećaju na novac. Prema feng šuiju, biljka sa okruglim lišćem donosi sreću. Obično se poklanja nekome kada želite da uspe u poslu. Da bi u vaš život donela uspeh i napredak, potrebno je da stavite ovu biljku negde u blizini ulaznih vrata.

6. Orhideje su drevni simbol ljubavi. To se odnosi i na privlačenje ljubavi u našim životima, produbljivanje prijateljstva i smirivanje duše. Drevni Grci su orhideje povezivali sa plodnošću, tako da su odličan poklon budućim roditeljima.

7. Bršljan uklanja toksičnu energiju u prostoriji. Bukvalno čisti sobu i smanjuje količinu benzena, kisilina, formaldehida i sličnih materija u vazduhu.

8. Paprat štiti od štetne "hemije." Ova zelena biljka sa dekorativnim lišćem je prema feng šuiju idealna za ugao sobe ili negde blizu ulaznih vrata.

9. Zeleni ljiljan je biljka koja čisti vazduh. Ova biljka je posebno korisna ako je stavite negde u blizini peći na drva ili kamina.

10. Filodendron uspeva i na veštačkom i prirodnom svetlu. Njegovi listovi u obliku srca predstavljaju pozitivne emocije i ovu biljku možete staviti u tamnim i hladnim oblastima vašeg doma.

11. Ipomoea biljka ima divne ljubičaste cvetove koji se ujutru otvaraju. Ova biljka donosi mir i sreću, ali ako stavite seme ispod jastuka na kome spavate, imaćete miran san i probudićete se raspoloženi.

12. Lotus je simbol čistoće i srca i donosi sreću i radost u vaš dom.

Izvor: zenskimagazin.rs
Foto: Twitter/tzaoluche

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter