Izvor:
27.06.2019 u 13:44
0

INTERVJU ZA POSAO ILI UPOZNAVANJE SA DRUGIMA: Otkrivamo vam 6 grešaka zbog kojih ćete ostaviti loš prvi utisak!

Skrećemo vam pažnju na ovih šest grešaka zbog kojih ćete ostaviti loš prvi utisak. Da biste ih izbegli, prvo morate znati koje su.

Ostaviti dobar prvi utisak u nekim je situacijama važnije nego u drugim, ali nikad nevažno. Iako često zna prevariti, on se poprilično lako urezuje u um vašeg sagovornika, a ako je loš, pitanje je hoće li vam se pružiti prilika da ga ispravite. Bez obzira na to radi li se o intervjuu za posao ili upoznavanju sa partnerovim roditeljima, vaši će odnosi početi u puno boljem tonu ako znate šta izbegavati.

Srećom, postoji 6 grešaka koje je pre vas napravio dovoljno veliki broj ljudi da vi ne biste morali učiti iz vlastitih. Pa krenimo.

Agresivan prvi utisak

Trudite se ostaviti prvi utisak koji je nemoguće zaboraviti. Želite da vas sagovornik čuje jasno i glasno, ali budete li znatno drugačiji od ostalih, mogli biste oterati osobu koju pokušavate impresionirati. Budite umereni dok se ne uverite da je publika spremna za sve što im imate ponuditi.

Previše otvorenosti

Pokušavate se zbližiti sa nepoznatim ljudima otkrivajući im svoju životnu priču. Ne poznajete svoje sagovornike niti njihove živote. Ako svo vreme budete pričali o sebi, mogli biste se susresti sa velikim neprijatnostima koje će vas koštati novog prijateljstva ili partnerstva.

Neprijatna tišina

Po svaku cenu izbegavate neprijatnu tišinu. Iscrpljujuće je razgovarati sa nekim ko očekuje reakciju na svaki deo njegove priče.

Slaganje mišljenja

Pretpostavljate da se drugi slažu sa vašim mišljenjem. To se posebno odnosi na one osetljivije teme. Razgovarate li o politici, razmislite koliko od svog gledišta želite otkriti budući da ne znate slažu li se vaši sagovornici sa vašim pogledima. Samo zato što osoba dolazi iz određenog dela grada ili zemlje, ne znači da su automatski liberalci, konzervativci ili negde između.

Guranje nosa gde mu nije mesto

Gurate nos tamo gde vam nije mesto. Možda ste upoznali zgodnog frajera u parku sa detetom. Odlučili ste razgovarati sa detetom i pitati ga ima li braće ili sestara. Ona kaže da nema. Zatim je pitate kako joj je živeti samo sa tatom. Postoji veoma puno problema u ovoj situaciji. Prvo, ne znate je li joj to uopšte otac. Možda je stariji brat, možda je babysitter, možda je oženjen i žena je kod kuće, a možda je upravo prošao kroz veoma težak razvod. Dobar prvi utisak u mnogočemu zavisi od taktiziranja.

Previše poverenja

Sigurni ste da možete verovati svome sagovorniku. Kod prvog upoznavanja, posebno onda kad vi pokušavate impresionirati sagovornika, automatski pretpostavljate da mu/joj u potpunosti možete verovati. Zašto ne biste? Sigurno je reč o dobroj i poštenoj osobi. Ako ste kod prvog upoznavanja dovoljno slobodni da toj osobi možete otkriti sve vlastite (ili tuđe) lične podatke, oni bi vas mogli proceniti kao nezrele i nepouzdane.

Izvor: Opusteno.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter