Izvor:
25.11.2017 u 19:01
0

PRAVA ISTINA ISPLIVALA NA VIDELO: Evo da li je marihuana zaista smrtonosna! (foto)

Prava istina o tome da li marihuana zaista može da bude smrtonosna.

Sudeći po medijima, beba u Koloradu postao je prva osoba koja je preminula zbog "konzumiranja prevelike doze marihuane".

Ako mislite da je u pitanju možda lažna vest, postoji velika šansa da ste u pravu, a ovo je prava istina iza senzacionalističkih naslova medija:

Originalni izveštaji bili su bazirani na studiji koju su objavila dva doktora, dr Tomas Nape i dr Kristofer Hojt iz Centra za droge i trovanje u Koloradu.

Jedanaestomesečni dečak umro je u Koloradu 2015. godine nakon što je dobio napad koji je pratio prestanak rada srca. Naknadne analize pokazale su da je dečak imao miokarditis, upalu tkiva srca i otkrile prisustvo THC-a, glavnog psihoaktivnog sastojka kanabisa u krvi.

Pronađena količina THC-a ukazivala je na to da je beba odjednom u organizam unela veliki količoinu supstance, najverovatnije putem jestivog proizvoda.

– Postoji moguća veza između izloženosti kanabisu i miokarditisa koji dovodi do smrti. Ovo je prvi slučaj smrti koji je povezan sa izloženošću kanabisu napisali –su doktori u svojoj studiji.

Međutim, oni tvrde da su mediji totalno pogrešno protumačili njihovu studiju i da su njihove tvrdnje senzacionalističke. Nape i Hojt naglašavaju da moguća "povezanost" kanabisa i miokarditisa bebe ne znači da zaista postoje "uzrok i posledica". Zapravo, po njima, ne postoje direktno dokazi koji ukazuju na to.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter