Izvor:
11.08.2017 u 22:22
0

SLADIŠTE OPAKIH BACILA: Nećete verovati koliku količinu bakterija sadrži ovaj predmet koji svakodnevno koristimo!

Iako bi se većina ljudi zaklela da je predmet koji je najprekriveniji bakterijama u svakoj kući defininitivno WC šolja, mnogi će se iznenaditi rezultatima najnovijih istraživanja. Pre nekoliko godina 'krivac' za razne zarazne bolesti i vrelo bakterija bila je tastatura na računrima, ali čini se da ipak postoji jedan predmet koji u još većoj meri skladišti opake bacile.

Iznenađujući krivac, verovali ili ne, vaša je kuhinjska sunđer. U ovome malenom predetu nalazi se neverovatna količina bakterija, pokazalo je istraživanje.

Paradoksalno je da je upravo predmet kojim čistimo ostale kuhinjske predmete- najprljaviji. Sunđeri su pogodni za razvoj bakterija zbog svoje vlažnosti, što omogućava da se razviju čitave kolonije na tom malom, natopljenom prostoru. Osim toga, redovito su u kontaktu s hranom i prljavštinom, pa i to pogoduje nastanku nepoželjnih mikroba.

Istraživanja su pokazala da u sebi sadrže 54 biliona bakterija po centimetru kubnom, što je približno količini koja se nalazi u ljudskome izmetu.

Što možemo da učinimo kako bi sprečili razvoj zaraznih bolesti?

Uobičajeno čiščenje deterdžentom i neće upaliti. Jedino što nam preostaje je redovno menjanje.

Izvor: Avaz
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter