Izvor:
26.10.2017 u 15:19
0

SVE ZEMLJE SVETA SU OVAKO DOBILE IME: Svaka je nazvana po jednoj od OVE ČETIRI STVARI!

Danas imamo 195 nezavisnih država, prema podacima iz Oksfordskog rečnika o nazivima mesta na svetu, a skoro svaka od njih ima nešto zajedničko.

Većina država na svetu dobila je naziv po nekoj od sedećih osnova: po osobi koja je važna za tu zemlju ili njenu istoriju, opis zemlje, plemenu ili etničkoj grupi karakterističnoj za tu državu ili svojstvu zemlje.

Države koje su dobile ime po nekoj značajnoj ličnosti su Amerika, koja je dobila ime po Amerigu Vespučiju, Bolivija po revolucionaru Simonu Boliviaru i Kolumbija po Kristoferu Kolumbu.

Neke od država koje su dobile ime po etničkim grupama su Turska po Turcima i Danska po “Maršu Danaca” koji se odnosi na Dance.

Po izgledu svojih predela, ime je dobila Andora od arapske reči “ad-darra” što znači “šuma” i Nigerpo reci Niger koja teče kroz nekoliko država Zapadne Afrike.

Prema opisu njihove lokacije, ime su dobile Australija, što znači “zemlja na jugu” na starolatinskom i Norveška sa značenjem “severni put” na norveškom.

izvor:telegraf.rs
Foto:Facebook/Sergej Mihajlović

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter