Izvor:
18.05.2017 u 03:12
0

TAJNA STARA 13 MILIJARDI GODINA: Da li postoji paralelni svemir? (VIDEO)

Već godinama naučnici istražuju područje 'Hladne tačke', koja je od nas udaljena oko 1,8 milijardi svetlosnih godina. Merenja svemirskog pozadinskog zračenja pokazala su da je to područje hladnije od okoline za 0,00015 Celzijusovih stepeni.

Istraživači smatraju da je hladnije zato što sadržava čak 10 hiljada galaksija manje od svog okruženja. No, nova studija pokazuje da je 'Hladna tačka' dokaz paralelnog svemira.

"Ne može se u potpunosti isključiti da je 'Hladna tačka' uzrokovana neobičnom fluktuacijom, odnosno kolebanjem određene pojave oko njene osnovne tendencije u kretanju", izjavio je Tom Šenks, astronom na engleskom univerzitetu Duram.

"Ono što je najuzbudljivije je da je ta tačka nastala nakon sudara između našeg i drugog svemira, koji još istražujemo. Ako detaljnija analiza to potvrdi, onda bi 'Hladna tačka' mogla biti shvaćena kao prvi dokaz za paralelni svemir", tvrdi Šenks.

U prevodu, 'Hladna tačka' mogla bi otkriti da naš svemir sadrži beskonačan broj paralelnih svemira koji sadrže beskonačan broj stvarnosti. Astronomski stručnjak Stjuart Klark tvrdi da ove nebrojive domene dolaze jedna pokraj druge u višim dimenzijama koje naša čula nisu u stanju jasno percipirati i da svaki alternativni svemir nosi vlastitu verziju stvarnosti. 'Hladna tačka' nastala je pre više od 13 milijardi godina.

24sata.hr
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter