Izvor:
28.03.2018 u 17:45
0

U LUVRU PRVA RESTROPEKTIVA RADOVA EŽENA DELAKROA: „Sloboda vodi narod“ predvodi više od 200 umetničkih dela!

Retrospektiva dela Ežena Delakroa, među kojima će biti prikazno i njegovo čuveno delo "Sloboda vodi narod" biće postavljena po prvi put u Luvru u četvrtak.

Inače, pored "Mona Lize", Delakroaova revolucionarka koja nosi zastavu i bajonet je jedna od najposećnijih slika u Luvru.

Prema rečima jednog od direktora u Luvru Sebastijana Alarda, Delakroa je najveći slikar romantizma i na izložbi će biti prikazani i njegovi radovi koji nisu poptpuno završeni prvi put od 1963. godine.

Alarad je rekao da će na izložbi biti prikazano oko 200 radova, uključujući akvarele, litografije i verska dela, kao i časopise u kojima se govori o uticaju koji Delakroa ima na slikarstvo. Ovaj glavni predstavnik romantizma bio je opsednut svetlom i bojama i umesto da je slikao zelene tačke, naslikao bi jednu žutu pored jedne plave tačke i prepustio impresiju ljudskom oku, navela je američcka novinska agencija.

Retrospektiva radova Ežena Delakroa će biti otvorena do 23. jula, a potom će njegovi radovi biti prikazani u Metropoliten muzeju umetnosti u Njujorku na jesen.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter