Izvor:
27.08.2019 u 11:41
0

ZNATE LI ODGOVORE NA OVA PITANJA: Mozgalice za sve uzraste!

Jezici

Ove je godine jedan četvrti razred srednje škole pokazao izuzetan interes za strane jezike. Od 30 učenika u razredu samo dvoje nije odabralo dodatni izborni jezik. Od preostalih učenika 14 ih je odabralo talijanski kao dodatni predmet, a 22 španjolski. Može li se iz toga zaključiti koliko je učenika izabralo čak dva jezika kao izborni predmet?

Razredna nastava

Jučer je, u 4. c razredu, broj učenika koji su bili na nastavi bio 4 puta veći od broja učenika koji su ostali kod kuće radi gripe. Danas se jedan učenik vratio na nastavu, pa je broj učenika na nastavi bio 5 puta veći od broja odsutnih. Koliko je ukupno učenika u 4. c razredu?

Kutije

U svakoj velikoj kutiji nalazi se toliko malih kutija koliko ukupno ima velikih kutija. Koliko ima velikih kutija, ako ukupno imamo 870 kutija?

Odgovori:

Jezici: Znamo da je izborni jezik odabralo 28 učenika. Ako zbrojimo koliko je sveukupno odabralo jezike dobivamo 36. 36 – 28 = 8, što znači da je 8 učenika odabralo po dva jezika kao izborni predmet.

Razredna nastava: Jučer je u razredu bilo 24 učenika, a 6 ih je bilo bolesnih. Danas ih je na nastavi 25, a 5 je bolesno, što znači da u 4. c razredu ima ukupno 30 učenika.

Kutije: Ako velikih kutija imamo x, tada je broj malih kutija jednak x*x. Znači ukupan broj velikih kutija je 870= x + x*x što znači da velikih kutija ima 29.

Izvor: Artrea
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter