Izvor: Novosti
21.03.2024 u 14:16
0

AKO VOLITE PILETINU, OVO MORATE DA ZNATE: Često je imate na trpezi, ali pluća i koža su PUNI BAKTERIJA I PARAZITA

Omiljena hrana ima delove koje treba zaobilaziti u širokom luku.

Često se nalazi na našoj trpezi jer je piletina među zdravijim izborima kada je meso u pitanju, a pritom ima i prilično pristupačnu cenu. Takođe, može se pripremiti na brojne ukusne načine, slaže se uz testeninu, povrće i još mnoge namirnice. Ono što je još jedan plus je što je vole i najmlađi i rado je jedu. A kad je već tako, ne bi bilo loše da znate da postoje i neki delovi piletine koje baš i nije bezbedno jesti.

Mnogi ljudi ih konzumiraju, a da nisu svesni da sadrže veliki broj parazita koji mogu naškoditi njihovom zdravlju.

Pileća pluća

Pluća su puna bakterija i parazita. Čak ni kuvanje na visokim temperaturama neće uspeti da ih u potpunosti eliminiše. Postoje bakterije koje su otporne na visoke temperature, što povećava rizik od zdravstvenih problema. Iako je pileći rep omiljen kod mnogih, trebalo bi ga izbegavati. Na njemu se nalazi veliki broj bakterija i parazita koji mogu negativno uticati na zdravlje.

Pileća koža

Mnogi veruju da pileća koža sadrži veliku količinu kolagena, ali to nije tačno. Ona sadrži mnogo masti, ali i štetnih bakterija i parazita. Prekomerno konzumiranje može štetiti zdravlju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter