Izvor: Glossy
10.01.2024 u 04:54
0

EVO KAKO ISKORISTITI OSTATKE MESA OD BOŽIĆA: Tri superukusna jela koja će učiniti da ne bacite ni parčence

Nakon praznika često preostane hrane, a evo kako da iskoristiti na najbolji način ostatke božićne pečenice .

Božić je ostao za nama, ali često i mnogo hrane, koja se po frižideru „vuče“ danima. Ruska salata i druge pikanterije koje imaju majonez teško da mogu da se spasu od propadanja, ali sa pečenjem to nije slučaj.

Donosimo vam nekoliko ukusnih jela koja možete spremiti od ostataka božićne pečenice, a koja su toliko ukusna da je sigurno da nećete više nikada baciti ni jedno jedino parče mesa.

SLASNA ŠTRUDLA SA ORASIMA: Neodoljivo slatka i ukusna

Izaberite onaj koji je vama najprimamljiviji i učinite da pečenje dobije potpuno drugačiji ukus, koji će se dopasti svim ukućanima.

Đuveč sa svinjskim mesom

Potrebno je:

500 g pečenog svinjskog mesa

1 manji komad slanine

1 veći crveni luk

2 paprike šilje

1 ljuta sveža paprika

4-5 paradajza

ulje

so

biber

Priprema:

U dublju posudu propržite sitno iseckanu slaninu, pa joj dodajte crni luk, papriku i paradajz. Kuvajte poklopljeno na laganoj vatri oko 20 minuta, a zatim dodajte začine po ukusu. Dok se to dinsta meso isecite na skockice i dodajte u povrće. Odlično ide uz krompir iz rerne.

Jagnjetina (svinjetina) u tortilji

Potrebno je:

4 tortilje

1 krastavac

2 paradajza

1 parče mlade jagnjetine ili prasetine

2 kuvane šargarepe

100 g sira trapista

4 kašičice kisele pavlake

malo ulja

1 vezica peršunovog lista

so

biber

ljuta paprika

Priprema:

Očistite krastavac, isecite ga na kockice i dodajte iseckani peršun, posolite i pobiberite i po želji dodajte malo ljute paprike. Tortilju premažite kašičicom kisele pavlake. Zatim isecite prasetinu ili jagnjetinu na kockice, dodajte sir, paradajz, krstavac i umotajte sve u rolnice ili napravite paketiće. Svaku rolnicu tortilje stavite u tepsiju, premažite uljem i pospite narendanim sirom. Pecite u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.

Pašteta od piletine

Potrebno je:

300 g piletine

2 šargarepe

1 paštrnjak

1 krompir

2-3 kašike pileće supe

malo senfa

malo majoneza

na vrh kašičice kari začina

so

biber

Priprema:

Ukoliko vam je ostalo najviše belog mesa, kao što obično biva to je idealna prilika da od njega napravite ukusnu domaću, zdravu paštetu. U blender stavite piletinu i povrće, dodajte supu, malo senfa, malo majoneza i začine. Sve zajedno meljite da se meso potpuno usitni. Blendirajte dok ne dobijete kremastu smesu, sve izmešajte i začinite začinima po ukusu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter