Izvor: republika.rs
17.11.2023 u 20:57
0

PRSTE DA POLIŽEŠ: Svinjska rebarca koja se tope u ustima

Svinjska rebarca su jedno od omiljenih jela u mnogim domaćinstvima. Kombinacija sočnog mesa i marinade od začina čini ih neodoljivim za svačiji ukus. Donosimo vam recept za najbolja svinjska rebarca iz rerne, koji će vas oduševiti svojim ukusom i jednostavnošću pripreme.

Za pripremu ovog jela potrebno je 2.200 grama svinjskih rebarca i samo nekoliko sastojaka za marinadu. Prvo, svinjska rebarca treba dobro utrljati sa kašikom soli i ostaviti u frižideru na 24 – 48 sati. Ovaj korak je veoma važan jer će omogućiti da se so ravnomerno rasporedi kroz meso i da se ono lepo marinira.

IZAZIVAČI GASOVA: Ne mešajte ove namirnice!

Za marinadu je potrebno pomešati: 2 kašike putera, 1 kašiku soli, 2 kašičice bibera i prstohvat kajenske paprike u prahu. Nakon što su svinjska rebarca stajala u frižideru, izvadite ih i ostavite nekoliko sati na sobnoj temperaturi. Ovaj korak će omogućiti da se meso opusti i da se brže i ravnomernije ispeče.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter